3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkarililer’in doktor çilesi bitti

Hakkarililerin doktor çilesi bitti. Yaklaşık altı ay önce diyaliz hekiminin olmaması nedeniyle altı böbrek hastasının yaşamını yitirdiği kentte, uzman doktor eksikliği yeni atamalarla gideriliyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Hakkari’yi ziyaret etmesinin ardından kente rotasyonla görev yapacak dört uzman doktor ataması daha yapıldı.

Bu atamalarla birlikte uzman doktor sayısı 15’e yükseldi.

Sağlık raporu almak için dahi Van’a gitmek zorunda kalan Hakkarililer için artık yeni bir dönem başlıyor.

Geçen hafta kenti ziyaret eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara’ya döner dönmez kente rotasyonla görev yapacak dört uzman doktor ataması yaptı.

Teknik eksiklikler de giderildi

Hastanenin, sağlık personeli ihtiyacının yanı sıra teknik eksiklikleri de giderildi.

Sağlık sorunları için sık sık Van’a giden Hakkarililer, artık ehliyet ya da silah ruhsatı gibi işlemler için gereken heyet raporlarını Hakkari Devlet Hastanesi’nden alabilecek.

Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz, kente atanan daha sonra da izne ayrılıp rapor alan doktorlarla ilgili olarak, "bu yollara başvuran doktorlara mahal vermeyeceğiz" dedi.

Altı kişi doktorsuzluktan öldü

Altı ay önce dializ hekiminin olmaması nedeniyle altı kişinin hayatını kaybettiği Hakkari’ye 11 hekim atanmış, sadece üç doktor görev yerine giderken, bunlarda kısa bir süre sonra izin alarak kenti terk etmişti.
cnn türk
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2004 Çarşamba 09:59:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?