4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'nin 90. kurtuluş yıldönümü

Hakkari'nin düşman işgalinden kurtarılışının 90. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene katılan İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Z. Atilla Ataalp, DTP'li Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Akış'ın elini sıkmadı.

Hakkari Valiliği önünde sabah başlayan törenler, yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı. Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı'na konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Hakkari Lisesi Müdürü Mevlit Yalçın Yiğit'in ardından Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Akış günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Anadolu'nun ilk yerleşim yerlerinden biri olan Hakkari'nin coğrafik ve jeopolitik bakımdan büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Akış, şehrin tarihi ve Kurtuluş Savaşı'nda yaşanan olaylarla ilgili bilgi verdi.

Vali Yardımcı Ali Hamza Pehlivan ise konuşmasında, birlik ve bağımsızlığın sembolü şanlı bayrağın sonsuza kadar dalgalanacağı, bu vatan topraklarında güven ve huzur ortamının hakim ve daim olacağı inancını bir kez daha belirtmek istediğini belirtti. Pehlivan, "Tarih boyunca Selçuklu ve Osmanlı yönetimleri gibi yönetimler altında bulunan Hakkari, Rus işgalinden 22 Nisan 1918 tarihinde Ali İhsan Paşa komutasındaki Türk birlikleri ve yerli halkın desteği ile kurtarılmıştır. Devlet ve millet bir bütündür ve birbirinin bağlayıcısıdır. Vatan, millet, devlet sevgisi, ona yapılan hizmetle ölçülür" dedi.

Bu arada mayın patlaması sonucu 1 askerin şehit olması, 2 askerin de yaralanması nedeniyle programda bulunan halk oyunları gösterisi ile valilikte yapılması beklenen tebrik kabulü iptal edildi. Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, tebrikleri valilik önünde kabul etti. Bu sırada da İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Z. Atilla Ataalp'ın DTP'li Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Akış'ın elini yine sıkmaması dikkatlerden kaçmadı.

Program sonunda valilik görevlileri tarafından davetlilere şeker ikram edildi.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 16:27:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?