2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Hakkari'nin geleceği masaya yatırıldı

Hakkari Genç İşadamları Derneği (HAKİAD) Başkanı Hüseyin Biçer, kentin layık olduğu düzeye çıkması adına ülkedeki tüm kapıları çalmayı, bu anlamda işin, aşın Hakkari'ye gelmesi için var güçleri ile çalışmayı planladıklarını söyledi.

Dernek tarafından dün akşam, esnaf, iş adamları, doktorlar, eczacılar, ve kentin ileri gelenleri ile basın mensuplarının katıldığı bir yemek verildi.

Hakkari'nin ekonomik ve sosyal alanda gelişmesi, yapılabileceklerin konuşulduğu yemekte basın mensuplarına açıklamada bulunan Hüseyin Biçer, 2006 yılında kurulan ve 50 üyesi olan HAKİAD olarak Türkiye'nin en büyük iş adamları dernekleri olan Türkiye İşadamları ve Sanayiler Konfederasyonu'na (TUSKON) bağlı Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekler Federasyonu'nun (DASİDEF) alt şubesi olarak hizmet verdiklerini söyledi.

Bu kapsamda 22-24 Temmuz tarihleri arasında Erzurum'da yapılacak Doğu Anadolu Kalkınma İş Birliği Köprüsü-2 (DAKİK 2) toplantısını katılacaklarını anlatan Biçer "DAKİK 2 adı altındaki toplantıya yurt içinden ve dışından 1001 iş adamanın katılacağı ve 101 proje ele alınacak.Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün de katılacağı toplantı, TUSKON'un desteği ile yeni iş imkanlarını geliştirmek ve projelere zemin oluşturmak amacıyla düzenlenecek. Bu etkinliğe Hakkari'yi tanıtmak amacıyla valiliğin desteği ile Hisaş Müdürlüğü bir stant kurup Hakkari'nin kendisine has kilimi, balı, tarihi yerlerin tanıtımı yapılacak ve ayrıca Hakkari'nin sorunlarını ve ihtiyaçlarını belirlemek üzere derneğimiz bir konuşması olacaktır. Bizler Hakkari'nin layık olduğu düzeye çıkması adına ülkemizin tüm kapılarını çalmayı, bu anlamda işin, aşın Hakkari'ye gelmesi için var güçümüzle çalışmayı planlıyoruz" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 12:53:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?