3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkari'nin göbeğinde su sıkıntısı

Hakkari'nin Bağlar Mahallesi'nde bulunan konutlarda içme suyu sıkıntısı yaşanıyor.

Konutlarda oturan yüzlerce vatandaşlar yaşanan içme suyu sıkıntısı nedeniyle zor günler geçiriyor. Vatandaşlar, konutlarına içme suyu abonesi yaptırmalarına rağmen, belediye tarafından kendilerine şehir şebekesinden su verilmediğini iddia ediyorlar. Mahalledeki bayanlar, çocuklarıyla birlikte konutların altından çıktığı belirtilen küçük su sızıntısından ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken, bazı vatandaşların ise araçlarıyla başka yerlerden evlerine su taşıdıkları bildirildi. Küçük su sızıntısının başında uzun kuyruklar oluşturarak kovalarla bidonlarını doldurmaya çalışan ailelerin, evlerine götürdükleri suyunda temiz olup olmadığı da bilinmiyor. Saatlerce başında bekledikleri su sızıntısından bidonlarını doldurmaya çalışan bayanlar, yıllardır yaşadıkları çileden artık kurtulmak istedikleri ifade ettiler.

Yaşanan su sıkıntısına daha fazla dayanamayan bir grup mahalle sakini Belediye Başkanlığı'na giderek içinde bulundukları duruma bir çözüm getirilmesini istedi. Belediye Başkan Vekili Cemil Akış ile yaptıkları görüşmeden olumlu bir sonuç alamayan vatandaşlar daha sonra Hakkari Valiliği'ne giderek Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan ile görüşerek kendilerine yardımcı olunmasını istedi.

Valilik çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bağlar Mahallesi Muhtarı Ramazan Özer, 108 konutta bin 500 nüfusun yaşadığını belirterek, konutlarda 3 yıldan beridir içme suyu sıkıntısı yaşandığını belirtti. Konutlar yapılırken bir sondaj kuyusundan su alınmış. Bu kuyu kuruyunca vatandaşlar su sıkıntısı yaşamaya başladı. Belediye Başkanlığı'nın imkanları olmadığı için konutlara içme suyu şebekesi çekemiyor. Bu nedenle de konut sakinleri çareyi valilikte buldu" dedi.

Yusuf İnanç ile Ekrem Yıldız isimli konut sakinleri ise, Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan ile yaptıkları görüşmede içinde bulundukları içme suyu sıkıntısının çözülmesini istediklerini belirttiler. Vatandaşlar, "Bizimle ne belediye nede başka bir kimse ilgileniyor. Bin 500 nüfus 3 yıldır susuz. Son çaremiz valilik idi. Buraya da gelip sıkıntımızı anlattık. 2 gün süre verdik. Bize su verilmediği takdirde konutlarımızı boşaltarak anahtarları ilgililere teslim edeceğiz. Çocuklarımızın hepsi hastalandı. Neredeyse bitlenecekler. Artık pislikten evimize göremiyoruz. Belediye Başkanlığı'na gittik, bizi adam yerine sokmadılar. Bizimle ilgilenmediler. Belediye Başkan Vekili "Maddi imkanlarımız olmadığı için sizin için su çekemiyoruz" diyor. Kendi imkanlarımızla 200 metre boru bile almamıza rağmen belediye su getirmek için kazı yapamıyor. Vali Yardımcısı da belediye başkanı ile görüştü. Yaşanan su sıkıntısına bir çözüm getirmelerini istedi. Şuanda bekliyoruz bakalım ne olacak" şeklinde konuştular.

Havva Çetinkaya isimli bayan ile Mehmet Ali Arslan isimli vatandaş da, 3 yıldan beridir içinde oturdukları konutlarda içme suyu sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, hiçbir yetkilinin kendileriyle ilgilenmediğini belirterek "Akşam saat 17.00'ye kadar bu küçük ve pis sızıntıdan su çekiyoruz. İçtiğimiz su konutların altından akan ve ne suyu olduğu bilenmeyen bir sudur. Artık bize su getirilmesini istiyoruz" dediler.

İçme su sıkıntısının yaşandığı mahallede aileleriyle birlikte küçük sızıntısından evlerine bidonlarla su taşıyan bazı çocukların 'Reis istifa' sloganları atması sırasında itfaiye aracının mahalleye gelerek buradaki depoya su doldurması dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 19:04:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?