2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Hakkari'nin meleği!

Hakkâri'ye atanan psikiyatr Dilek Yeşilbaş 26 yıl sonra sinemayı açtırdı, ÖSS tercihi için rehber öğretmen sağladı. 'Taş atan' çocuklar futbol takımı da yolda...

Hakkâri’ye dokuz ay önce ‘doktor’ geldi, kentin çehresi değişti. Psikiyatri uzmanı Dilek Yeşilbaş mecburi hizmet kapsamında geldiği Hakkâri’de mesai saatleri içinde hastalarıyla ilgilenirken mesai saatleri dışında sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle şehre hareket kattı. Hakkârililerle kısa sürede kaynaşan Samsunlu psikiyatr önce Baran Yetenek Avcıları Derneği’ni kurdu.

Derneğin ilk hamlesi Hakkâri’yi 26 yıl aradan sonra sinemaya kavuşturmak oldu. Vizyondaki filmler Hakkâri’de de gösterilmeye başlandı.

Hakkâri yıllardır Türkiye genelinde ÖSS’de en başarısız iller arasında yer alıyor. Önce öğrencilerin sınav öncesi motivasyonlarını sağlamaya yönelik bazı çalışmalar yapan Yeşilbaş, sonra il dışından getirdiği dört gönüllü öğretmenle öğrencilerin puanlarına uygun tercih yapmalarına yardımcı olmaya başladı. Yeşilbaş, “Derneğimizin ilk faaliyeti sinemaydı. Kentte 26 yıldır sinema yoktu. Böyle bir talep vardı ve bunu başardık. Bunun yanı sıra polikliniğe gelen öğrenciler, ÖSS puanlarıyla tercih yapmakta zorlandıklarını belirtmişlerdi. Yol gösterecek rehber öğretmen bulamadıklarını söylemişlerdi. Biz de bu sorunun çözümü için il dışından bazı öğretmen arkadaşlarımızı buraya davet ettik. Tercihlerde yardımcı oluyorlar” dedi.
Esnafla selamlaşmadan, sohbet etmeden evine gitmeyen Dilekbaş sabahları erken saatte kalkıp hasta kabul saatine kadar derneğin projeleri üzerinde çalışıyor, mesai bitiminde ise zamanının büyük bölümünü projeleri hayata geçirmeye ayırıyor. Sağlıktan eğitime, işsizlikten çöp sorununa, kültürden sanata birçok proje hazırlayarak uygulamaya geçiren Yeşilbaş, son olarak Hakkâri Üniversitesi tarafından organize edilen ‘Kürt Kadınları Konferası Komitesi’nde gönüllü olarak yer aldı.
Konferans öncesi Hakkâri’nin birçok mahallesine giden Yeşilbaş, kadınlarla görüşüp sorunlarını dinlerken, sıkıntıları rapor edip kadınları konferansa davet ediyor.
Psikiyatr Yeşilbaş, sık sık meydana gelen olaylarda taş atan çocuklara yönelik çalışmalar da yapıyor. Proje kapsamında bir futbol takımı kurulacak. Gerekli çalışmalar yapıldı. Çocukların forma siparişleri verildi bile.
 

RADİKAL
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 10:18:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?