3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkari'nin telefon kabloları

Bir türlü önüne geçilemeyen Türk Telekom kablolarının çalınma olayının kurumu ekonomik zarara sürüklemesinin yanında halkın sağlıklı haberleşmesinin önünde de büyük engel teşkil ettiği belirtildi. 

Yetkililerden edinilen bilgilere göre, Hakkari il merkezi ve ilçelerde kablo hırsızlığı gün geçtikçe artıyor. Kentte çalınan telefon kabloları bir yandan Türk Telekom yetkililerini zor durumda bırakırken, bir yandan da iletişimde aksamaların yaşanmasına neden oluyor. Çalınan kablolar nedeniyle iletişimde sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Şemdinli ilçesi Moda Mahallesi Muhtarı Lokman Oruç, meydana gelen hırsızlıkların nedeninin hurdacılar olduğunu iddia etti.

Çalınan kabloların kolay satılacağını bilenlerin hiç çekinmeden harekete geçtiğini ifade eden Oruç "Hırsızlar kablo çalmanın kolay ve karlı bir iş olduğunu biliyorlar. Çaldıklarını kolay satabildikleri içinde hırsızlığa olan ilgileri daha da artıyor. Konu hakkında defalarca gerekli yerlere başvuru yaptım, ama herhangi bir sonuç çıkmadı. Yetkililer bu işe biran önce çözüm bulmalı" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 18:12:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?