5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Hakkari'ye 6 milyon $'lık yatırım

HAKKARİ'YE 6 MİLYON DOLARLIK YATIRIM GERÇEKLEŞİYOR

İngiliz Şirketi Türkiye Temsilciliği tarafından Hakkari Otluca köyünde yaptırdığı Berçelan Su Paketleme Tesisi'nin temeli atıldı.

Yabancı iş adamı, hayat arkadaşı ve iş ortağı olan eşi ile birlikte Hakkari'de su fabrikası kuruyor. Hakkari'den 7 kilometre uzaklıkta bulunan Otluca köyü 14 bin metrekare üzerinde kurulan tesisinin temelini Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran attı. Temel atma törenine Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili İsmail Çatal, Hakkari Barosu Başkanı İsmail Durgun, Bayındırlık ve İskan Müdürü İdris Ertuş de katıldı.

Kurulacak tesisle ilgili bilgi veren İngiliz Msabrothers Intrnatıonal.Co.Uk şirketi Türkiye Temsilcisi Dr. Merhdad Şhahverdianazar, Otluca köyünde, 5 metre yükseklikte hangar binası, iki katlı idare binası, ambar, su depolama ve 3 bekletme su havuzu yapılacağını belirtti. Şhahverdianazar, "Arazisi satın alınan kaynaktan saate 30 metreküp su akıyor. Yurt dışında incelemeleri yapılın ve dünya standartlarında olduğu belirlenen su kaynağı İl Özel İdaresi'nden kiralanmıştır. İlk hizmete girecek tesislerde günde 160 ton su paketlenecek. Burada 80 kişiye iş imkanı sağlanacak. Altı milyon dolara mal olacak fabrikanın yüzde 90 İngiliz şirketi, yüzde 10'u ise Türkiye'nin yerli şirketi tarafından desteklenmektedir. Fabrikanın 6 ay içinde hizmete girmesi bekleniyor. Berçelen suyunun yüzde 70 Türkiye'nin içi yüzde 30 ise Irak ülkesine pazarlanmasını planlıyoruz. Bu paketleme fabrikamız ülke genelinde de Hakkari'yi iyi bir şekilde tanıtımına vesile olacaktır. Yöre halkı hizmetin en iyisine layıktır. İnşallah burada çok daha iyi hizmetler yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Ayrıca Türkiye genelinde hiçbir iş adamının yatırım yapmadığı Hakkari'ye İngiliz şirketi tarafından milyon dolarlık bir yatırımın yapması yöre halkını sevindirdi. Bu yatırımı bölgelerinde hayal bile edemediğini belirten yöre halkı İngiliz şirketine bu örnek davranışından dolayı teşekkür ettiler.

HAKKARİ'YE 6 MİLYON DOLARLIK YATIRIM GERÇEKLEŞİYOR
HAKKARİ'YE 6 MİLYON DOLARLIK YATIRIM GERÇEKLEŞİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 16:05:04
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 16:27:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?