4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkariye gezici sağlık aracı

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, açılışını yaparak hizmete sunduğu tam donanımlı gezici mobil sağlık aracında tansiyonunu ölçtü, araç içindeki tıbbı cihazlar hakkında bilgi aldı.


Önceki gün Hakkari'ye ulaşan gezici mobil sağlık aracı İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından valilik bahçesinde Türk ve Avrupa Birliği (AB) bayrakları ile donatıldı. Aracın açılışını Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ile Vali Yardımcısı Faruk Ekiz birlikte yaptılar. Törene Emniyet Müdürü Cavit Çevik, İl Sağlık Müdürü Halil Hekimoğlu, Sağlık Müdür Yardımcısı Esengül Kalkan, İl Özel İdare Müdürü Süleyman Kaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın katıldı. Vali Nasuhbeyoğlu, tıbbı cihazlar hakkında bilgi alarak yeni aracın içinde artık doğumların bile yapılabileceğini, kırsal kesimde bulunan tüm vatandaşlara hizmet vereceğini söyledi. Daha sonra Vali Nasuhbeyoğlu beraberindekilerle birlikte aracın içinde bulunan bir sağlık personeline tansiyonlarını ölçtürdüler.


Basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Nasuhbeyoğlu, Avrupa Birliği Mali İşbirliği çerçevesinde Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı koordinasyonunda yürütülen ve Bitlis, Hakkari, Muş ve Van illerini kapsayan Doğu Anadolu Kalkınma Programı Toplumsal Kalkınma Bileşeni kapsamında her il için 1'er tane olmak üzere 4 gezici sağlık birimini temin edilmesi öngörüldüğünü söyledi. Gezici sağlık birimleri sağlık hizmetlerine erişim olanaklarını kısıtlı olduğu kırsal alanlarda ve yoksul kentsel mahallelerde sağlık hizmetleri ve sağlık eğitimi verilmesi amacıyla kullanılacağını belirten Vali Nasuhbeyoğlu şunları söyledi:


"Toplam bedeli 694 bin Euro olan gezici sağlık birimleri Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan ön muayeneden sonra Van'a gönderilmiştir. Araçta, sağlık eğitimi, genel çevre ve beden sağlığı bilgilerinin verilmesi, doğum öncesi kadın sağlığı ve bakım hizmetleri, koruyucu ve tedaviye yönelik ana çocuk sağlığı, aile planlaması, aşılama, çocuk sağlığı, göz, ağız, diş sağlığı bakımı gibi hizmetler verecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2007 Çarşamba 16:55:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?