4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'ye kış geri geldi

HAKKARİ'DE KIŞ GERİ GELDİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kar yağışı ve fırtına yüzünden yollarda yüzlerce araç mahsur kaldı.

Köy yolunda mahsur kalan bir araç içinde bulunan biri 10 aylık bebek ve 4 çocuğun da bulunduğu 6 köylü güçlükle kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, dün Akçalı köyünden akraba ziyareti için Dedeler köyüne giden bir gurup vatandaş, bu sabah ilçe merkezine gelmek üzere yola çıktı. Sabahattin Kaya yönetimindeki araç, 14 kilometrelik yolun büyük bölümünü güçlükle ilerledikten sonra 10. kilometrede kar yağışı ve fırtına yüzünden saat 08.00 sıralarında yolda mahsur kaldı. Araçta bulunanların cep telefonu ile İlçe Kaymakamlığı'na haber vermesi üzerine İlçe Özel İdaresi ve arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi.

Kar temizleme araçlarının yardımı ile olay bölgesine yaklaşık 6 saat sonra ulaşan ekipler, içinde biri 10 aylık bebek ve 4 çocuk bulunan 6 köylüyü kurtardı. İlçe yolunun kar ve fırtına yüzünden tamamen kapanması üzerine ekipler, mahsur kalan otomobil ile aralarında köy öğretmenleri, öğrenciler ve diğer köylülerin bulunduğu 9 araçlık konvoyu Dedeler köyüne geri götürmeye çalışıyor. Araçların önünden ilerleyen kar savurma makinesinin yolu temizlemeye çalıştığı, arkasındakilerin de onu takip ettiği belirtiliyor.

HAKKARİ'DE KIŞ GERİ GELDİ
HAKKARİ'DE KIŞ GERİ GELDİ
HAKKARİ'DE KIŞ GERİ GELDİ
HAKKARİ'DE KIŞ GERİ GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2011 Pazartesi 17:17:02
Güncelleme :7 Mart 2011 Pazartesi 22:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?