3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkari'ye özel etüt merkezi açıldı

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Bilgin İş Merkezi’nin 2 ve 3. katlarında hizmete giren etüt merkezinin açılışını Vali Erdoğan Gürbüz, Belediye Başkanı Metin Tekçe ile Emniyet Müdürü Yaşar Ağdere birlikte yaptılar. Törende konuşan Özel Bilgi Pınarı Etüt Merkezi Müdürü Reşat Demirer, ilköğretim öğrencilerin eğitimine destek amacıyla açtıkları merkezde biri rehber olmak üzere toplam 8 öğretmenin görev yaptığını söyledi. Etüt merkezlerinin 103 öğrenci kapasiteli, sınıfların 16, 18 ve 20 kişilik olduğunu ifade eden Demirer, 6 derslik merkezlerinde öğrencilerin hafta içi ve hafta sonunda öğretmen gözetiminde ders çalışarak, çeşitli ölçme ve değerlendirmelere tabi tutulacağını dile getirdi.

Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz ise, yeni hizmete giren etüt merkezinin açılışını yapmanın mutluluğu içerisinde olduğunu belirterek, AB kapılarına girilen bugünlerde artık devlet kapısında iş bulmanın zor olduğunu ifade etti. Yarından itibaren AB’ye girme aşamasına gireceklerini anlatan Gürbüz, çağdaş medeniyetlere ulaşmak için bu birliğin içerisine girmeleri gerektiğini belirtti. Bu gibi hizmetlerin verilmesi halinde işsizliğinde önüne geçileceğini belirten Gürbüz, "İş adamlarımızın buralara yatırımlar yapması lazım. Batıdaki işadamlarımıza buradan çağrıda bulunuyorum. Gelip doğdukları topraklarda memleketlerine haklarını ödesinler. Yöreye yatırımlar yaparak insanlara iş ve aş imkanı sağlasınlar. Türkiye ve ilimizdeki en büyük sorunlardan bir tanesi eğitimdir. Bu gibi etüt merkezlerinin açılmasıyla birlikte öğrencilerimizin daha da kendilerini yetiştirerek başarılara ulaşacaklarına inanıyorum" dedi.

Vali Gürbüz, daha sonra etüt merkezini gezdi. Vali Gürbüz, kalorifer tesisatının kurulmadığı merkezde yaklaşan kış mevsiminde öğrencilerin üşüyeceğini belirterek, Bilgin İş Merkezi sahibi Süleyman Bilgin’i yanına çağırdı. Gürbüz, Bilgin’e kalorifer tesisatının kurulmaması halinde etüt merkezini kapatacağını ifade etti. Bilgin ise merkeze 10 gün içerisinde kalorifer tesisatını kuracağına dair Vali Gürbüz’e söz verdi. Törene daire amirleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

iha-hakkari
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 11:47:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?