4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'ye yeni eğitim kurumları

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, il merkezine yeni bir yurt ve Yüksekova ilçesine de Kız Meslek Lisesi binası yapılacağını belirterek yöredeki hizmet atağının devam ettiğini söyledi.

İHA muhabirine açıklamada bulunan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Şehit Mehmet Ceyhan Caddesi üzerindeki Atatürk Anadolu Lisesi bahçesinde 320 öğrencinin kalabileceği bir yurt binası yapacaklarını belirtti. Vali Nasuhbeyoğlu, "5 katlı olacak yurt binasının temel atma törenini önümüzdeki pazar günü yapacağız. Bu yurt binasına, bir süre önce teröristler tarafından şehit edilen Nurettin Ölmez'in adını vereceğiz. Öğrencilerimizin 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında rahat etmeleri için bu yurt binasını biran önce hizmete geçireceğiz. Binanın 1 milyon 200 bin YTL'ye mal olması bekleniyor. Ayrıca Yüksekova ilçemizde bir süre önce Kız Meslek Lisesi'ni bir binada eğitim ve öğretime başlatmıştık. Bu okulumuz için yeni bina ve lojmanlarının yapılması için ihale çalışmaları sürmektedir. İnşallah bu okulumuzun binasını da 2008-2009 eğitim ve öğretim yılına yetiştireceğiz" dedi.

Vali Nasuhbeyoğlu, 5 sağlık ocağının onarılması için çalışmalar da başlattıklarını anlatarak "Eğitim, sağlık, yol, içme suyu ve birçok altyapı hizmetlerinde çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 12:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?