4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkarri-Van yolunda çalışmalar

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, sürdürülen yol genişletme çalışmalarından dolayı önceki gün ulaşıma kapanan Hakkari-Van karayolunun 1-2 gün içinde açılacağını belirtti.


Karayolları Van 11. Bölge Müdürlüğü tarafından ihale yoluyla yaptırılan çalışmalar kapsamında, Depin mevkiinde önceki gün geçit vermeyen sert kayaların dinamitlerin yardımıyla indirilmesi sonucu Hakkari-Van karayolu ulaşıma kapanmıştı. Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ve İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik, devam eden yol çalışmalarını yerinde denetledi. Vatandaşın mağdur olmaması adına yolun bir an önce ulaşıma açılması için müteahhit firma yetkililerine talimat veren Vali Nasuhbeyoğlu, çalışmaların geceli ve gündüzlü sürdürülmesini istedi.


Nasuhbeyoğlu, "Hakkari'den 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin mevkiindeki yol genişletme çalışmalarımız yaklaşık 2 yıldır devam ediyor. Artık bu 7 kilometrelik mevkide yaptığımız son çalışma. Zor şartlar altında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 30 ton dinamit kullanılarak bir patlatma yapıldı. Bu alan dar olduğundan çok makineyle çalışılamıyor. Gece şartlarında da burada müteahhitlerimiz çalışmalarını sürdürecek. Vatandaşlarımıza verdiğimiz bu sıkıntıdan dolayı özür diliyoruz. Şehrin alternatif yolu olan Durankaya beldesi tarafında da yol genişletme çalışmaları vardı. Oradaki çalışmaları durdurduk. Vatandaşlarımız seyahatlerini 1-2 gün daha Çukurca ilçesi karayolu güzergahındaki Durankaya beldesi ile Üzümcü köyü üzerinden yapacaklardır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 14:51:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?