4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Halk Belediye Başkanı'na tepkili

Hakkari esnafı verdiği sözü tutmadığını iddia ettiği Belediye Başkanı Kazım Kurt'a tepki gösterdi.


Hakkari Belediye Başkanlığı, bir süre önce Altay Caddesi belediye garajı yanında bulunan barakaların kaldırılması için uyarılar yaparak, esnafın mağdur edilmemesi için yeni yer sözü vermişti.

Barakaların bulunduğu bölgede iş makinelerinin başlattığı çalışmalar esnaftan tepki aldı. Belediyenin çalışmalarına tepki göstermek için bir araya gelen esnaflardan Emin Kurt, Nazım Temiz, Abdullah Gür, Hacı Kandaş ve Davut Tan, mağdur edildiklerini ve belediye başkanı tarafından verilen sözün yerine getirilmesi talebinde bulundu.

Esnaf, "Bizler birkaç yıl önce belediye garajının yanındaki araziye barakalarımızı kurduk. Belediye Başkanlığı burada baraka kurmamızı istemişti. Bugün ise belediye iş makineleri gelerek bazı barakaları kaldırdı. Buradaki esnafa yer temin etmeden barakalarımızı yıkmaları bizleri mağdur etti.

Burada yaklaşık 25 esnaf bulunmaktadır. Tek geçim kaynağımız buradan elde ettiğimiz gelirdir. Yer verilmesi halinde barakalarımızı hemen kaldıracağız" ifadelerini kullandı.


Belediye Başkanı Kazım Kurt ise barakaların bulunduğu arsanın belediyeye ait olduğunu ve bir süre önce buranın boşaltılması için gerekli uyarıları yaptıklarını söyledi. Başkan Kurt, "Yerlerinden olan baraka sahiplerini mağdur etme gibi bir niyetimiz yok. Bugün bazı barakaları iş makinelerinin kaldırması tepkilere neden olmuştur" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 19:52:42
Güncelleme :18 Ağustos 2008 Pazartesi 19:57:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?