3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Halk Pazarı esnafı destek bekliyor

Hakkari'deki Belediye Halk Pazarı esnafı, yağan karın doldurduğu yaya geçitleri küreklerle temizleyip dışarı attıklarını belirterek, pazar üzerinin tamamen kapatılması gerektiğini söylediler. 

Bir süre Hakkari Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekipleri şehrin değişik cadde ve sokaklarında işportacılık yapanları caddelerde uzaklaştırmak için Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Sosyal Sigortalar Kurumu arkasındaki boş alana yerleştirerek burada Belediye Halk Pazarı kurmuştu. Belediyenin belirlediği alanda kendi imkanları ile kapalı alanlar yapan esnaflar şimdi kar engeline takıldılar.
 
Ömer Kurt ve Kahır Kar isimli esnaflar, pazar yerindeki işlerlerinin üst kısmında bulunan açık alanların kapatılması gerektiğini belirttiler. Esnaflar,"Gelişigüzel bir şekilde kapalı alanlar yaparak satış yapmaya başladık. İş yerlerimiz sıraya uygun olarak yapıldığı için araları yaya geçitleri için bırakılmıştır. Yağan kar bu geçidi kapatıyor ve bu geçidin içindeki kar yığınlarını el arabaları ile dışarıya çıkartıyoruz. Tek isteğimiz Belediye Halk Pazar'ının üstünün tamamen kapatılması ve kapalı bir alan haline getirilmesidir" şeklinde konuştular. 

Belediye Başkanlığı yetkilileri ise imkanlar dahilinde yaz aylarında durumu ele alacaklarını ve bir çözüm yolu bulmaya çalışacaklarını söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 13:16:57
Güncelleme :22 Aralık 2008 Pazartesi 15:13:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?