4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Halk pazarının bazı yolları kapandı

Hakkari'de onarım çalışmaları nedeniyle halk pazarının ulaşımını sağlayan bazı ara sokakların ulaşıma kapanması tepkilere neden oldu.

Bir süre önce Hakkari Belediyesi tarafından Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Caddesi üzerinde yapılan ve yaklaşık 65 esnafın kaldığı halk pazarının ulaşımını sağlayan bazı ara sokaklar, altyapı çalışmaları yaklaşık üç günden beridir ulaşıma kapatıldı. Halk Pazarı Temsilcisi Kahır Kanat, pazara gelen ara sokakların yer altı yüksek gelirim hatları döşemesi nedeniyle tahrip edildiğini, bu sebeple vatandaşın iş yerlerine rahatlıkla gelemediğini belirtti. Yaklaşık üç gündür siftah bile yapamadıklarını anlatan Kanat, halk pazarına gelen üç ayrı yoldan sadece bir tanesinin ulaşıma açık olduğunu söyledi. Kanat,"Daha önce halk pazarında sıkıntı çeken esnafımızın sıkıntılarını dile getirmiştik. Bu sıkıntılar bir türlü bitmek bilmiyor. Pazara üç ayrı noktada yol gelmektedir. Ancak şimdi sadece bir ara sokakta ulaşım sağlanmaktadır. Kapalı olan diğer her iki ara sokağında onarılıp ulaşıma açılmasını istiyoruz. Bu yapıldığı taktirde vatandaşlar üç ayrı noktada pazara gelebileceklerdir. Ayrıca pazarın açıldığından bu yana valimizi aramızda görmedik. Sayın valimizin de gelip pazar yerini görmesini bekliyoruz" dedi.

Menav Kanat, Burhan Orhan, A. Kerim Bozkurt ve Mecit Erçin isimli esnaflar ise, ilin ilk ve tek halk pazar yerinin iyi tanıtılmadığı için müşteri sıkıntısı çektiklerini belirtti.

Belediye Başkanlığı yetkilileri ise, altyapı çalışmaları nedeniyle halk pazarının ulaşımını sağlayan caddenin tahrip edildiğinin doğru olduğunu, çalışmaların yakında sone ereceğini, esnafın biraz daha sabır etmesi gerektiğini ifade ettiler.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 16:07:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?