5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Harabe evden kurtuldular

HARABE EVDEN PREFABRİK EVE KAVUŞTULAR

Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından pankreas kanseri olan ve bir süre önce hayatını kaybeden Saim Aksu için yapılan prefabrik ev düzenlenen törenle ailesine teslim edildi. Tören sırasında Aksu ailesinin 2. çocuğu olan İsa Aksu, yeni bir eve kavuşmanın mutluluğundan dolayı gözyaşlarına hakim olamadı.

Hakkari'nin Bağlar Mahallesi'nde toprak bir evde yaşayan 6 nüfuslu Aksu ailesinin 13 yaşındaki çocuğu Saim, yaklaşık 2 yıl önce yakalandığı pankreas kanseriyle mücadele ediyordu. Maddi imkansızlıklara rağmen Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir süre tedavi gören küçük Saim, bu hastanedeki ameliyatın ardından kemoterapi görmeye başladı. Kemoterapinin ardından da enfeksiyon kapmaması için tek kişilik bir odada kalması gereken Saim'in 6 nüfuslu ailesinin evleri ancak tek odalıydı. Saim'in yaşam mücadelesi ile ilgili basında yer alan haberler üzerine durumu öğrenen Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği aileye yardımcı olabilmek için bir kampanya başlattı.

Dernek yetkilileri, Hakkari Valiliği ve Ticaret Sanayi Odası'nın da (TSO) katkılarıyla harabeye dönen toprak damlı bir evde yaşam mücadelesi veren Recep Aksu'ya yardımcı olabilmek ve pankreas kanseri hastası olan TOBB 3. sınıf öğrencisi Saim Aksu isimli çocuğunun rahatça yaşayabileceği prefabrik bir ev yaptırdı. Ancak, yakalandığı amansız hastalık sonucu yaklaşık 7 ay önce hayatını kaybeden küçük Saim'in kendisi için yapılan ve bugün düzenlenen törenle ailesine teslim edilen evini göremeden hayatını kaybetmiş olması aile fertlerini duygulandırdı. Tören sırasında Aksu ailesinin 2. çocuğu olan İsa Aksu, yeni bir eve kavuşmanın mutluluğundan dolayı gözyaşlarına hakim olamadı.

Hakkari Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili İsmail Çatal, İstanbul ve Van'dan gelen Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu üyeleri Bağlar Mahallesi'ne giderek Aksu ailesini ziyaret ederek yapılan evi teslim etti. Dernek yetkilileri, çeşitli yardımlarda bulunduğu ailenin çocuklarına ise değişik oyuncalar hediye etti.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hakkari Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu, Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin yurt içinde ve yurt dışında önemli yardım faaliyetlerine imza atan bir dernek olduğunu söyledi. Dünyanın ve Türkiye'nin neresinde olursa olsun fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlara, dezavantajlı gruplara ve afete maruz kalmış insanlara yardım elini, şefkat elini ve sıcak elini uzatan Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin daha öncede Hakkari merkez ve ilçelerinde yardım faaliyetlerinde bulunduğunu belirten Vali Yardımcısı Sinanoğlu, "Yine bu yardımlar kapsamında bugün bir vatandaşımız bu dernek sayesinde sıcak bir yuva sahibi oldu. Bu prefabrik evin yapılmasında Valilik olarak bizim ve Ticaret ve Sanayi Odası'nın da katkısı olmuştur. Bundan sonra da bu aileye yardımlarımız devam edecektir. Bugün açılışını yapacağımız evin ufak tefek eksiklikleri var, bunları da biz kısa sürede gidereceğiz. İmkanlarımız dahilinde ailenin her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız. Ben bu vesileyle Kimse Yok mu Derneği'ne, yöneticilerine, destekleyicilerine hayırsever işadamlarına, gönüllülerine ve TSO'na teşekkür ediyorum" dedi.

İstanbul'dan gelen Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Kumbar ise, dernek olarak mağdurlara ve kimsesizlere yardım etmelerinin kendilerinin birinci vazifesi olduğunu belirterek, derneklerine nasip olan bu hayırlı işlerin herkese de nasip olması temennisinde bulundu. Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Van Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Özür de, dernek olarak yaptıkları bu sıcak yuvanın Aksu ailesine hayırlı olmasını diledi.

Daha önce ailesiyle birlikte kendilerine ait harabe bir evde yaşam mücadelesi verdiklerini belirten Recep Aksu, imdadına Kimse Yok mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin yetiştiğini söyledi. 1994 yılında bölgede meydana gelen olaylar nedeniyle Çukurca ilcesine bağlı Kazan köyünden Hakkari kent merkezine göç etiğini belirten Aksu, pankreas kanseri olan oğlu Saim ile ilgili basında yer alan haberler üzerine Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin kendilerine sahip çıkarak prefabrik bir ev yaptırdığını belirtti. Aksu, "Yaklaşık 7 ay önce hayatını kaybeden oğlum kendisi için yapılan evi göremedi. Bunun üzüntüsünü yaşamaktayız. Bizi harabeye dönen bir evden prefabrik bir eve kavuşturan Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Hakkari Valiliği ve TSO yetkililerine teşekkür ederim. Artık bizimde sıcak bir yuvamız oldu. Bundan dolayı çok mutluyuz" dedi.

Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin Aksu ailesine 80 metrekare üzerinde 30 bin TL'ye yaptığı 3 oda, salon, tuvalet, banyo ve mutfağının içinde bulunduğu prefabrik evin tüm döşemesini ve beyaz eşya ihtiyacını da karşıladığı bildirildi.

HARABE EVDEN PREFABRİK EVE KAVUŞTULAR
HARABE EVDEN PREFABRİK EVE KAVUŞTULAR
HARABE EVDEN PREFABRİK EVE KAVUŞTULAR
HARABE EVDEN PREFABRİK EVE KAVUŞTULAR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 13:09:01
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 13:13:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?