30
Nisan
2024
Salı
HAKKARİ

Hasta kurtarma operasyonu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde kalp krizi geçiren kadın, köylülerin yaptığı tahta sedye üzerinde, göz alabildiğine karın ortasında onlarca kişi tarafından 5 kilometre omuzlarda taşınarak ambulansa ulaştırıldı.

Şemdinli ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Günyazı köyüne bağlı Tekeli mezrasında ikamet eden Havva Sönmez (40) rahatsızlandı. İlçede yoğun kar yağışı sonrasında kapanan köy yolunda karla mücadele ekiplerinin 10. kilometreye kadar gelebilmesi ve hastanın durumunun ciddiyetini koruması üzerine Sönmez, 5 kilometre boyunca köylülerin yaptığı derme çatma tahta sedyeyle omuzlarda taşındı.

Yolun açık olan kısmına kadar köylüler tarafından taşınan Sönmez, burada bekletilen ambulansa, oradan da Şemdinli Devlet Hastanesi’ne getirildi. Hastanın durumu iyi olduğu ve müşahede altında bekletildiği öğrenildi.

Öte yandan Van’ın Başkale ilçesine bağlı Ekecek köyü Sinova mezrasında ikamet eden Feyruze Demirhan’ın (62) rahatsızlanması üzerine 112 Acil Servis ile karla mücadele ekipleri mezraya doğru hareket etti. Van-Hakkari kara yolluna 6 kilometre uzaklıkta bulunan ve yolu yağıştan dolayı kapalı olan mezraya ekipler 2 saatlik çalışma sonrası ulaştı. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Demirhan, ambulansla Başkale Devlet Hastanesine kaldırıldı.  

AA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2013 Pazar 18:53:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?