3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hasta yakınlarının iddiası

Hakkari Devlet Hastanesi'nde bazı hasta yakınları, tedavi için gereken ilaçları kendi paralarıyla aldıkları iddiasında bulundu.


Devlet Hastanesi ek hizmet binasındaki servislerde serum ve birçok tıbbi malzemenin olmadığını iddia eden bazı hasta yakınları, duruma tepki gösterdi. Yatan hastalar için gereken ilaçları eczanelerden kendi paralarıyla aldıklarını iddia eden H. Taş ve A. Yaman isimli hasta yakınları, hastanede serum bile olmadığını öne sürdü.

Hasta yakınları, "Doktorlar hastalarımız ile yakından ilgilenip yatırmamız gerektiğini söyledi. Hastalarımızın servise yatışları yapıldıktan sonra serum bağlanması istendi ancak görevli hemşireler serviste serum ve ilaç bulunmadığını belirterek gerekli ilaçları bizim temin etmemizi istedi. Biz de eczaneye giderek hastanın ihtiyacı olan malzemeleri kendi paramızla aldık. Hasta evraklarının daha sonra düzenleneceği ve paramızın geri iade edileceği bize bildirildi. Bir serviste serum ve ilaç bulunmaması çok ilginç. Bu durumun derhal düzeltilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Hastane yetkilileri ise böyle bir sıkıntı ile ilgili servislerden kendilerine herhangi bir bilginin ulaşmadığını belirterek konuyu araştıracaklarını açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2008 Pazar 15:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?