27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hastane bahçesi otopark gibi

Hakkarili vatandaşlar, Devlet Hastanesi bahçesine bilinçsiz bir şekilde park edilen araçların hastaları zor durumda bıraktığını belirterek, duruma tepki gösteriyor. Hastanenin girişine park edilen onlarca aracın, hastaların geliş gidişlerini olumsuz etkilediği bildirildi.

Bazı sürücüler tarafından hastane girişine park edilen araçlar, vatandaşların tepkisine neden oldu. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Hakkari İl Sağlık Müdürü Dr. İdris Ethemoğlu, hastanenin bahçesine park edilen araçların hastaların geliş gidişlerini olumsuz yönde etkilediğini belirterek, sürücüleri araçlarını park etme konusunda duyarlı olmaya davet etti.

Dr. Ethemoğlu, özel araçları ile hastalarını hastaneye getiren bazı sürücülerin daha sonra araçlarını hastanenin giriş ve bahçesine park ettiğini belirtti. Dr. Ethemoğlu, şunları söyledi:
"Özellikle Acil Servis önüne park edilen araçlar, hastaları geliş gidişlerini olumsuz yönde etkiliyor. Hastanedeki görevli personellerimize talimat verdik. Görevli personellerimiz, sürücüleri özellikle hastane girişine araçlarını park etmemeleri konusunda uyarıyor. Ancak vatandaşlarımız, her zaman olduğu gibi araçlarını yine hastanenin girişine park ediyorlar. Sürücülerimizin bu konuda duyarlı davranarak bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Bazen hastaneye acil hastalar geliyor. Bu hastaların sedye ile hastaneye alınmaları zor oluyor. Van iline sevk edilen hastaları oluyor. Ambulans hastane girişine gelecek, ancak park edilen araçlar yüzünden gelemiyor. Bu da sıkıntıların yaşanmasına neden oluyor. Görevlilerimiz yaptıkları anonsların yanı sıra araç dakikalarca hatta bazen 1 saat boyunca araç sürücülerini aramak zorunda kalıyor. Görevlilerimiz 24 saat boyunca işlerini bırakıp sürücüleri bu konuda uyaracak durumda değil. Hastanemizin otoparkı olmadığı için bu yönde çok sıkıntı çekiyoruz. Ancak yeni yapılacak Devlet Hastanemiz'in bahçesine bu tür sıkıntıların yaşanmaması için bir de otopark yapacağız. Yapılacak otopark sayesinde, vatandaşlar araçlarını buraya park edebilecekler."

Adil Çiftçi ile Necip Acar isimli vatandaşlar ise, sürücülerin araçlarını hastane girişi ve bahçesine park etmemeleri gerektiğini belirterek, park edilen araçlardan yüzünden hastaneye gelen acil hastaların zor durumda kaldığını belirtti. Hastaneye getirilen acil hastaların sedye ile içeriye alınmalarında çok sıkıntı çektiklerini belirten vatandaşlar, sürücülerin bu konuda duyarlı davranmaları gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2005 Pazartesi 22:08:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?