4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hastane çetesi iddiasında gelişme

Hakkari Sağlık Müdürlüğü tarafından Devlet Hastanesi'ndeki çeteleşme iddialarıyla ilgili inceleme başlatıldığı bildirildi.
Hakkari Devlet Hastanesi'nde bir süre önce görevli bir grup memurun, Sağlık Bakanlığı bürokratları ve milletvekillerinin isimlerini kullanarak baskı uyguladıkları ve bazı uzman hekimleri istifaya zorladıkları iddialarıyla ilgili çıkan haberler Sağlık Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan bir heyetin Devlet Hastanesi'nde inceleme başlattığı belirtildi.

 

Önceki haber

 

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyloğlu, devlet hastanesinde görevli bir grup memurun çete kurarak görevlileri baskı altında tuttuğu iddialarının aydınlığa kavuşturulacağını söyledi.


Hakkari Devlet Hastanesi'nde görevli bir grup memurun, Sağlık Bakanlığı bürokratları ve milletvekillerinin isimlerini kullanarak baskı uyguladıkları ve bazı uzman hekimleri istifaya zorladıkları iddia edildi.


Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek kimsenin yasalar çerçevesinde imtiyaz sahibi olmadığını söyledi.

Vali Nasuhbeyoğlu, "Konu ile ilgili yasaların öngördüğü tüm araştırma ve soruşturmalar yapılacaktır. Varsa suçlu olanlar cezalarını çekeceklerdir. Biz hizmet için Hakkari'deyiz. Hakkari halkının hizmetine düşecek olan bir engelleme ve bir aksatma kabul görmeyecektir. Halkın hizmetinde olan yönetici ve hekimlerimize bundan önce olduğu gibi bundansonra da yardımcı olacağız" dedi.


Sağlık Müdürü Dr. Turhal Sulhan ise iddialarla ilgili çalışma yaptıklarını ve bunların doğru olması halinde Sağlık Bakanlığı'na konuyu intikal ettirerek gerekli incelemeyi başlatacaklarını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 16:04:08
Güncelleme :29 Ağustos 2008 Cuma 09:47:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?