3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hastaneye kaldırıldı

Hakkari'de, imkansızlıktan dolayı ameliyat olamayan ve ölümle pençeleşen sara hastası genç kıza yardım eli uzandı. 120 kilogram ağırlığına ulaşan genç kız, evinden ambulansla alınarak hastaneye kaldırıldı. 

Biçer Mahallesi'nde oturan Yetişmez ailesinin 7 yaşında sara hastalığına yakalanan kızları İlknur Yetişmez (20), 13 yıldır zor günler yaşıyordu. AK Parti Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek ve Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu genç kıza sahip çıktı. 

Talimatlar üzerine harekete geçen Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ali Güneş, beraberindeki sağlık ekibi ve milletvekili Abdulmuttalip Özbek'in danışmanı Kutlu Özbek ile birlikte genç kızın evine gitti. Talihsiz genç kız, evinden ambulansla alınarak devlet hastanesine kaldırdı. 

Son 2 yıldır yatağından çıkamayan ve hastalığı nedeniyle kısa bir süre içinde 120 kilogram ağırlığına ulaşan İlknur Yetişmez'in sosyal güvencesi olmadığı için senet yapılarak hastaneye yatırıldı. Tedavi altına alınan genç kızın sağlığında bir değişiklik olmaması durumunda Ankara'ya sevk edileceği bildirildi. 

Yetişmez'in sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Devlet Hastanesi Başhekim Uzman Dr. Ali Güneş, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun talimatları doğrultusunda hastayı evinden alarak, hastaneye getirdiklerini ve tedavi altına aldıklarını söyledi. 

Güneş, "Şuanda hastanemiz her türlü hizmeti verecek kapasitedir. Biz mümkün olduğunca hastalarımızı başka yere sevk etmemeye çalışıyoruz. Bu sara hastası kızımız için de elimizden gelen her türlü imkanı seferber edeceğiz. Burada yapacağımız ilk tetkiklerinin ardından durumunun düzelmemesi üzerine Ankara'ya sevk edeceğimiz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 16:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?