2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Hatay: Canlı kalkanlar gözaltına alındı

Yaklaşık 4 gün önce Adana ve Mersin’den gelen 15 kişilik canlı kalkan grubuna Hakkari ve Yüksekova’da Demokratik Halk Partisi (DEHAP) üyesi 19 kişi daha katılmıştı. Sayıları 34’e ulaşan grup, son günlerde güvenlik kuvvetleri tarafından terör örgütü PKK/KONGRA-GEL’e yönelik Berçelan Yaylası’nda düzenlenen operasyonlarda kimyasal madde kullanıldığı iddiaları üzerine bölgede incelemelerde bulunmuştu.

Berçelan Yaylası’ndaki incelemenin ardından, operasyonların yoğun olarak sürdürüldüğü Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde bulunan Kato Dağı’na çıkan grup üyeleri, kurdukları çadırlarda 2 gün boyunca kaldıktan sonra Hakkari’ye dönerken, Üzümcü Köyü Jandarma Karakolu tarafından durduruldu. Yaklaşık 5 saat boyunca karakolda bekletildikleri ifade edilen canlı kalkan grubunun, daha sonra İl Jandarma Komutanlığı’na getirildiği bildirildi.

Geceyi İl Jandarma Komutanlığı’nda geçiren grup, bugün öğle saatlerinde jandarma ekipleri tarafından ifadeleri alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirildi. Bir grup DEHAP’lı savcılık binası önünde ifadeleri alınmak üzere getirilen canlı kalkan grubunu bekledi.

iha-hakkari
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2004 Cuma 18:19:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?