5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

HATSO, K.Irak'tan umutlu döndü

HATSO HEYETİ KUZEY IRAK'TAN UMUTLU DÖNDÜ

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Ahmet Şen, Çukurca ilçesi Üzümlü köyü ile Şemdinli Derecik sınır kapılarının bir an önce açılması gerektiğini söyledi.

Bir haftadır Kuzey Irak'ta çeşitli görüşmelerde bulunan HATSO Yönetim kurulu Başkanı Ahmet Şen ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri kente döndüler. Gezi boyunca Dohok ve Erbil kentlerinin valileri, işadamları, oda başkanları ve üniversite yetkilileriyle görüştüklerini anlatan Şen, ziyaret esnasında kendilerinin çok iyi karşılandığını söyledi.

Şen, "Geçmişte açılan ve faaliyete sokulmayan Üzümlü ile Derecik sınır kapılarının yeniden açılması için Dohok ve Erbil kentindeki yetkili makamlarla görüştük. Sınır kapılarının açılması halinde her iki ülke için kazançlı olacağını söyledik. Geçmişte bu kapıların açıldığını ancak çalıştırılmadığı konuları üzerinde durarak yeniden açılması için görüş alışverişinde bulunduk. Onlar bu kapıların biran önce açılması için bizden daha heyecanlı olduklarını gördük" dedi.

İŞ ADAMLARIMIZ KUZEY IRAK'A YATIRIM YAPSIN

Kuzey Irak'taki işlerin yüzde 80'nın Türk işadamları tarafından yapıldığını belirten Şen, Hakkarili işadamlarına da Irak'a gidip iş yapmaları çağrısında bulundu. Şen, "Herkes orada kazanıyor. Hakkari'dekiler neden gidip orada kazanmasın. Orada çok müthiş iş fırsatları var. Yatırım yapanlara arsa bedava veriyorlar, vergi almıyorlar. Türkiye ile çalışmak istiyorlar. Yatarım yapanları çok iyi ağırlıyorlar" dedi.

HATSO heyeti Kuzey Irak gezisi sırasında çektirdikleri fotoğrafları gazetecilerle paylaştılar.

HATSO HEYETİ KUZEY IRAK'TAN UMUTLU DÖNDÜ
HATSO HEYETİ KUZEY IRAK'TAN UMUTLU DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2010 Cumartesi 18:46:03
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 19:01:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?