27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Havayı kirletene ceza geliyor

Hakkari’de sobalardan çıkan küllerin şehir merkezindeki Katremas Deresi’ne dökülmesi çevre kirliliğine sebep olurken, Belediye Başkanı Vekili Bişar Mavigöz, vatandaşlara ceza kesileceği uyarısında bulundu.

Kış mevsimiyle birlikte kalorifer ve sobalardan çıkan külleri çuvallara dolduran vatandaşlar, külleri Katremas Deresi’ne boşaltıyor. Vatandaşların külleri Katremas Deresi’ne boşalttığını gören Belediye Başkan Vekili Bişar Mavigöz, bu duruma sert tepki gösterirken, bundan sonra dereye atık malzeme ve çöp dökenlere ağır ceza verileceği uyarısında bulundu.

Dere kenarında bulunan semt sakinleri de, çöplerin dökülmesine tepki göstererek, "Burada bazı vatandaşlar balık tutuyorlar. Göz göre göre vatandaşlar zehirleniyor. Ayrıca yaz mevsiminde dere pis kokudan geçilmiyor. Bu yetmiyormuş gibi bir de çocuklar bu derede yüzüyor. Sağlık açısından tehlikeli olduğu gibi bağ ve bahçelerimizin kurumasına da neden oluyor. Dereye çöp dökülmemesi için belediyenin önlem almasını istiyoruz" diye konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2005 Pazar 17:00:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?