2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Hayat sıfır noktasında

Hakkari'de dondurucu soğuklar nedeniyle hayat adeta durma noktasına geldi. Cadde ve sokaklarda bulunan barakalar kardan kaybolurken bazı kurumların çatılarında aşağı sarkan kar ve buz kütleleri ise tehlike saçıyor.

Bir süreden beridir Hakkari'nin il ve ilçelerinde etkili olan ve birçok köy ve mezra yolunun kapanmasına neden olan kar yağışı akşam saatlerinde yerini dondurucu soğuklara bıraktı. Şehrin değişik cadde ve sokakları üzerinde bulunan barakalar, çatıların temizlemesi ve yığılan karlar yüzünden görünmez bir hale geldi. Çarşı içinde bulunan ve günde onlarca kişinin altında geçtiği bazı binaların çatılarından aşağı doğru sarkan kar ve buz kütleleri ise olası tehlikeleri gözler önüne seriyor.
Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Akış, çarşı içinde yapılacak olan karla mücadele çalışması nedeniyle bina sahiplerine çatı saçaklarındaki karları indirmeleri uyarısında bulunduklarını belirtti. Bugün çarşı içinde biriken kar yığınlarını kamyonlarla şehir dışına çıkartma çalışmaları başlatacaklarını anlatan Akış, gerek kamu kurum ve kuruluşların gerekse esnafın belediye ekiplerine yardımcı olmasını istedi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 12:38:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?