4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hayvanlar derede serinliyor

Hakkari'de aşırı sıcak hava hayatı olumsuz etkilerken, vatandaşlar hayvanlarını dere sularında yıkayarak serinletiyor.


Son günlerde yaşanan aşırı sıcak hava insanlar gibi hayvanları da etkiledi. Afrika sıcaklarının vurduğu Hakkari'de Otluca Köyü Uyanık Mahallesi sakinleri uyuşan küçükbaş hayvanlarını derelerde yıkamaya başladı.

Sıcaklardan dolayı hayvanlarının uyuştuğunu belirten vatandaşlar, köy deresine götürdüğü küçükbaş hayvanlarını soğuk suda titizlikle yıkıyor. Her aile fertleri kendi hayvanlarını sürüden ayırarak dere sularına atarak serinletiyor. Sıcakların etkisi ile adeta uyuşan hayvanların yıkandıktan sonra canlanmaları dikkatleri çekti.

Vatandaşlar, suya atılan hayvanların rahatladığını belirterek, bundan dolayı tepki vermediklerini söyledi. Otluca Köyü Uyanık Mahallesi sakinlerinden Salih ve Şehmuz Ertuş, aşırı sıcaklar nedeniyle hayvanlarını yayladan getirip dere suyunda yıkadıklarını söyledi.

Salih Ertuş, "Hayvanlarımız aşırı sıcaklardan bunaldıkları için derede yıkıyoruz. Hayvanlarımızın tamamını yıkadıktan sonra tekrar yaylaya çıkarıyoruz. Çok aşırı sıcakların yaşandığı günlerde mutlaka hayvanlarımızı yıkayarak serinletiyoruz. Sıcaklardan dolayı hayvanlar uyuştuğu gibi çeşitli hastalık da kapabiliyor. Derede yıkayınca hem hayvanlar canlanıyor, hem de hastalıkları önlemiş oluyoruz. Bugün yaklaşık 800 hayvanı derede yıkadık" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 12:27:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?