3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hayvanlar il dışına çıkartıldı

Hakkari Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehrin cadde ve sokaklarında dolaşan başıboş hayvanları toplayarak şehir dışına çıkarttı.

Son günlerde sayıları artan ve şehrin çöplüklerinde beslenen başıboş hayvan sahiplerine son uyarısını yapan Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, uyarıların dikkate alınmaması üzerine sabah saatlerinde çarşı merkezindeki hayvanları toplayarak şehir dışına çıkarttı.

Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan uzak bir bölgeye götürülen hayvanlara zabıta aracı ve bazı görevliler eşlik etti. Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri ise, şehrin görüntüsünü bozan ve çöplüklerde beslenen hayvanları toplayarak il dışına çıkarttıklarını belirttiler.

Yetkililer, “Çöplüklerde buldukları yiyeceklerle beslenen başıboş hayvanlarla ilgili vatandaşlardan haklı şikayetler aldık. Sahiplerini defalarca uyarmamıza rağmen bu uyarıları dikkate almadılar. Zabıta memurları eşliğinde çarşı merkezinin değişik bölgelerinde başıboş gezen hayvanları toplayıp ilden uzaklaştırdık. Hayvan sahiplerini son uyarımızı yapıyoruz bu defa caddelere salmaları halinde kendilerinin ulaşılamayacağı bir bölgeye götürülecektir. Kendilerinin fakir olduğunu ve bu hayvanlar sayesinde geçimlerini sağladığını biliyoruz. Ancak onlardan ricamız meraya götürmeleridir” şeklinde konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2012 Perşembe 18:15:23
Güncelleme :28 Haziran 2012 Perşembe 18:46:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?