4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Helikopter hareketliliği arttı

HAKKARİ'DE HELİKOPTER HAREKETLİLİĞİ

Hakkari'nin değişik noktalarındaki hakim tepelerde bulunan termal kameraların görüntüsü alması üzerine helikopterler 1 saat boyunca devriye görevi yaptı.

Terör örgütü PKK mensuplarının son günlerde kırsal kesim başta olmak üzere askeri birlik ve şehir merkezlerinde saldırılar yapmasıyla birlikte Hakkari'de de güvenlik tedbirleri elen bırakılmıyor.

Edinilen bilgiye göre, şehir merkezinin güvenliğini sağlayan ilin hakim tepelerinde bulunan gece görüşlü termal kameraların saat 23:00 sıralarında bir hareketliliği tespit etmesi üzerine Hakkari Otluca köyü Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında kalkan 4 helikopter şehir semalarında hiç durmadan devriye görevi yaptı. Şehir merkezi helikopter sesleri ile yankılanırken helikopterler Bay Köyü, Durankaya beldesi, 3 bin 500 rakımda bulunan Berçelan yaylası ile il semalarında bir saat boyunca devriye görevi yaptı.

Devriye görevi sonrasında helikopterler yeniden üstlerine geri döndü. Valilik, helikopter trafiği ile ilgili henüz bir açıklama yapmazken, hareketlilik en çok yöre halkını endişelendirdi. İldeki gazeteciler ise muhtemel bir saldırıyı görüntülemek için valilik önünde bir süre beklediler. Ancak helikopterlerin devriye amaçlı dolaştığını öğrenince geri dönmek zorunda kaldılar. Hem vatandaş hem de gazeteciler daha sonra rahat bir nefes aldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 00:34:05
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 09:09:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?