2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Helin Avşar Hakkari'de

Hakkari'de bir okul müdürünün yazdığı mektup üzerine Hakkari'ye gelen ünlü sanatçı Hülya Avşar'ın eşi işadamı Sadettin Saran ve baldızı Helin Avşar ve beraberindekiler 120 öğrenciye kışlık kaban yardımında bulundular. 

Bir süre önce Hakkari Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Mücahit Tunç, Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran'a bir mektup yazarak okulunda fakir öğrencilerin bulunduğunu belirterek yardımda bulunmasını istemişti. Bugün sabah saatlerinde uçakla Van'a gelen oradan da karayolu ile Hakkari'ye gelen işadamı Sadettin Saran, baldızı Radyo Pink Programcısı Helin Avşar, Ankaralı işadamı Haluk Nogay, Kickbox Dünya Şampiyonu Birol Topuzlu, Balkan Vücut Şampiyonu Rıza Sabay, Saran Holding Pazarlama Müdürü Zeynep Sünger, Okul Müdürü Mücahit Tunç tarafından Depin Polis Kontrol noktasında, Gazi İlköğretim Okulu önünde öğretmen ve öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandılar. 

Okulun konferans salonuna girerken alkışlanan konuklara çocuklar büyük sevi gösterisinde bulundular. Kampanya ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Mücahit Tunç, yapılan veliler toplantısında bir öğrencinin fakir arkadaşları için bir giyim kampanyası başlattıklarını söylemesi üzerine kendisinin de destek için iş adamı Sadettin Saran'a bir mektup yazdığını belirti. Tunç, kendilerini kırmayan iş adamına Saran'a katkılarından dolayı teşekkür etti. 

İş adamı Sadettin Saran ise konuşmasında, İstanbul'a bir otobüs dolusu öğrenci götüreceği sözünü verdi. İstanbul'da ağırlayacakları öğrencilerin oradaki arkadaşları ile kaynaşacağını ifade eden Saran, Hakkari'de olmanın sevinci ve gururu içersinde olduğunu belirtti, ayrıca okula bir spor tesisi yapacağı sözünü verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın ise, misafirleri Hakkari'de görmekten mutlu olduğunu anlattı. Aydın "Burası girişi olan ve çıkışı olmayan Türkiye'deki tek ilimizdir. Sınır uçlarında bazen güvenlikle ile ilgili olayları siz de duyuyorsunuz. Sizler kadar biz de üzülüyoruz. Bölgede cereyan eden olayların ana nedeninin ciddi bir eğitimsizlikten kaynaklandığını herkesin şüphe duymaması gerekir" dedi.
Yapılan konuşmaların ardında Helin Avşar ve iş adamı Sadettin Saran getirdikleri kışlık kabanları kendi elleriyle dar gelirli öğrencilere giydirdi. Okulda 120 öğrenciye kaban yardımında bulundu. Burada kısa bir konuşma yapan Helin Avşar, Hakkari'yi çok beğendiğini ve buradaki insanların çok sıcak kanlı olduğunu belirtti. 

Konuklar, daha sonra bazı çocuklar ve Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın ve okul yöneticileri, öğretmenleri ile birlikte yemek yediler. Yemek sonrası Hakkari balı ve cevizi ikram edilen konuklar, araçlarına binerken çevrede toplanan vatandaşlar ise kalabalığı anlamaya çalışmaları ise dikkatlerden kaçmadı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 19:31:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferhat aydın IP: 88.226.3.xxx Tarih : 14.02.2009 21:55:56

ewt çok güzel yapmışlar buraya gelmişler bende o okuldayım sayın hülya avşarında yaptığı konuşmada çok hoşlandım hele hele spor tesislerinden bahsettiğinde çok sevinmiştim çünkü ben sporu çok severim  ve inşallah gelecekte bir sporcu olurum.