4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

HEM'de yıl sonu sergisi

Hakkari Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2007-2008 eğitim ve öğretim yılı geleneksel yıl sonu sergisi açıldı.

Müdürlük binasında düzenlenen serginin açılış törenine, Hakkari Vali Vekili Ali Hamza Pehlivan, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Emniyet Müdürü Cavit Çevik, Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile kursiyerler, usta öğreticiler ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın, 2007-2008 eğitim ve öğretim yılı boyunca değişik dallarda açılan kurslarda çalışan kursiyerlerin birbirinden güzel ürünler hazırladıklarını belirtti. Hazırladıkları ürünleri düzenlenen geleneksel yıl sonu sergisiyle görücüye çıkartan bayanları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Yapılan konuşmanın ardından Vali Vekili Ali Hamza Pehlivan, beraberindekilerle birlikte serginin açılışını yaparak kursiyerler tarafından hazırlanan ürünleri yakından inceledi.

Sergide, 120 bayanın giyim, nakış, el sanatları, trikotaj ve kilim olmak üzere toplam 17 kursta yıl boyunca hazırladıkları el emeği göz nuru ürünlerinin sergilendiği belirtildi. Kursiyerlerin Hakkari Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından alınarak kendilerine hibe edilen malzemelerle kendi çeyizlerini hazırladıklarını bildirildi. Ekonomik durumu iyi olmayan bazı kızların hazırladıkları kendi çeyizlerini satarak aile bütçelerine katkıda bulunmaya çalışacakları bildirildi. Serginin 3 gün boyunca halkın beğenisine açık kalacağı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 19:02:47
Güncelleme :31 Mayıs 2008 Cumartesi 13:26:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?