2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

HEM'den yıl sonu sergisi

Hakkari Valisi Muammer Türker, birçok güzel hizmetlere imza atan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün daha çok soysalleşeceğini belirtti.


Şehit Mehmet Ceyhan Caddesi üzerinde bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) tarafından düzenlenen 2008-2009 yıl sonu sergisinin açılışına katılan Vali Muammer Türker, kursiyerlerin hazırlamış oldukları yıl sonu dönemindeki çalışmalarını, emeklerini ve enerjilerini döktükleri sergiyi görmeye geldiklerini belirtti. Türker, açılan kurslarda kursiyerlerin hem arkadaş edindikleri hem de meslek öğrendiklerini söyledi.

Okuma-yazmanın ne kadar okul dışında olursa kendilerinin o kadar noksanlığını gösterdiğini anlatan Vali Türker, geçmiş yıllara oranla okuma-yazma oranında büyük gelişmelerin yaşandığını ifade ederek "Hak Eğitim Müdürlüğü bir birinden güzel kurslarla her geçen gün soysalleşiyor. Biz valilik olarak da kuruma destek vermek için elimizde geleni yapıyoruz. Burada bilgi ve becerilerini sergileyen ve onlara katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.


Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamit Çelik ise konuşmasında, 'Ulusal Eğitim Destek ve Anne Kız Okuldayız' kampanyaları doğrultusunda 2001-2009 eğitim öğretim sürecinde kursiyerlerin ekonomik, sosyal ve kültürel konumları göz önünde bulundurularak değişik alanlarda kurslar açtığını ve bu kursların periyodik bir şekilde devam ettiğini belirtti. Açılar kurslarla ilgili bilgiler veren Çelik, "Halkımızı bilinçlendirmek ve bilgilendirmek amacıyla aile planlaması, ana çocuk sağlığı, hasta bakıcılığı, üreme sağlığı, hijyen, nüfus planlaması, sigara ve kötü alışkanlıklardan korunma, çocuk bakımı ve aile içi şiddet hareketlerinin önlenmesi ile ilgili panel ve toplantılar düzenlenmiştir.

Genç işçilerimize yeni bir meslek ve istihdam alanı kazandırmak, kalifiye eleman ihtiyacını gidermek amacıyla Türk İş Kurumu İl Müdürlüğü'müzle yapılan ortak çalışmalarda 100 kursiyere 4 meslek dalında kurs açılmış bulunmaktayız" dedi.


Vali Muammer Türker, Vali Yardımcısı Yılmaz Kurt ve İl Özel İdaresi Müdürü Süleyman Kaya birlikte serginin açılışını yaptılar. Vali ve beraberindekiler daha sonra kurumun salonunda açılan sergiyi tek tek dolaşarak başarılarından dolayı kursiyerlere teşekkür ettiler. 3 gün boyunca açık kalacak sergide el sanatları, kurdele nakışı, makine nakışı, ovalık çalışmaları, dış giyim, trikotaj, takı tasarımı, halı ve kilim dokuma, kumaş ve ahşap boyama yer aldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 22:12:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?