2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

HESKADER'den sigara yasağına destek

Hakkari Eğitim Sanat Kalkınma ve Araştırma Derneği (HESKADER) Başkanı Sefer Kaçmaz, tüm iş yerlerini yürürlüğe giren yasaya sahip çıkmaya, gençleri daha sağlıklı bir ortamda yaşamaya ve Hakkari'yi tam dumansız hava sahasına davet ettiklerini belirtti.

Sefer Kaçmaz, esnaflar başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışanlara, sigaranın zararları hakkında yaklaşık 2 bin broşür dağıttıklarını söyledi. Tütün ürünlerinin tüketilmesinin Türkiye'de yaygın bir alışkanlık ve ciddi halk sağlığı sorunu olduğunu belirten Kaçmaz, Türkiye'nin tütün tüketimi konusunda 7'nci ülke olduğunu, yeni çıkan yasayla birlikte kapalı alanlarda tütün kullanımını yasaklayan 13'ncü ülke olacaklarını belirtti.

HAKKARİ'Yİ TAM DUMANSIZ HAVA SAHASINA DAVET

İşin biraz daha sıkı tutması, eğitim boyutunun daha yaygınlaştırılması durumunda insanlık illeti olan sigaradan çocukların kurtarılabileceğini anlatan Kaçmaz, "Bu açıdan sigarayı bırakmak isteyen herkese her türlü yardımı yapmaya hazırız. Bu konuda hiç kimsenin ilgisiz kalmaması lazım. Her sorumlu bireyin yasaya sahip çıkmasını diliyoruz. Yasa, Türkiye'nin sağlığı için atılmış büyük bir adımdır. Bu yüzden yasanın desteklenmesi ve tam olarak uygulanması çok önemlidir, Hakkari'deki tüm iş yerlerini yasaya bu bakış açısıyla sahip çıkmaya, gençlerimize daha sağlıklı bir ortamda yaşamaya ve Hakkari'mizi tam dumansız hava sahasına davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 16:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?