2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Hırsız evde terör estirdi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir kuyumcunun evine giren hırsızlar, bir şey bulamayınca evde terör estirdiler. Gözü dönmüş hırsızlar, ev halkını öldüresiye döverek hastanelik etti.

Edinilen bilgiye göre olay, Yeşildere Mahallesi'nde oturan "İstanbul Kuyumcusu" adında kuyumcu dükkanını işleten Osman Kına'nın evinde meydana geldi. Gece pencerenin demir korkuluğunu keserek içeri giren kimliği belirsiz kişiler, evin altını üstüne getirdi. Üç kişi oldukları tahmin edilen hırsızlar evde altın bulamayınca yatak odasına yöneldiler. Gelen sesler üzerine yataklarında kalkan Kına çifti hırsızları görünce şok oldu. Yatak odasında da aradıkları altınları bulamayan hırsızlar, evde bulunan herkesi darp etti. Evin her tarafını kana bulayan gözü dönmüş hırsızlar, daha sonra kaçarak kayıplara karıştı.

Osman Kına (47) ve eşi Şehriban Kına komşularının yardımı ile Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kafalarına aldıkları darbelerle ağır yaralanan Kuyumcu Osman Kına yoğun bakımda tutulurken, eşi Şehriban Kına'nın ise kafasına 8 dikiş atıldı.

Önceden tedbir alarak eşinin altınlarını dahi dükkanındaki kasada saklayan kuyumcu, hırsızların hedeflerine ulaşmasına engel olurken, komaya girmekten kurtulamadı.

Güvenlik güçleri olay ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, son bir ay içerisinde ilçedeki ev ve işyerlerinde 150 bin TL değerinde altın çalındığı belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 17:43:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?