5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Hırsız veresiye defterini yaktı!

BAKKALA GİREN HIRSIZ VERESİYE DEFTERİNİ YAKTI

Hakkari'de bir bakkala giren hırsızlar, karınlarını doyurup veresiye defterinin bir bölümünü de yakarak kayıplara karıştı.

Kız Meslek Lisesi Caddesi üzerinde bulunan Süleyman Kurt isimli vatandaşa ait bir kısmı manav, bir kısmı ise bakkal olarak kullanılan dükkanda ilginç bir hırsızlık olayı yaşandı. Gece geç saatlerde pencereyi kırarak içeri giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler, içeride bulunan malzemelerden bazıları ile karınlarını doyurduktan sonra çekmecedeki veresiye defterini alarak bir bölümünü yırtıp sobanın üzerinde yaktı. Çok sayıda borçlunun isimlerinin yer aldığı bölümleri yakan hırsızlar, masa üstündeki Kur'an-ı Kerim'i de yere düşürerek olay yerinde kaçtı.

Konu ile ilgili gazetecilere bir açıklama yapan Süleyman Kurt, eski veresiye defterini bırakan hırsızların yeni yazılan ve içinde borçluların isimlerinin olduğu defteri yakmasının kendisini zarara uğrattığını söyledi. Kurt, "Gece saat 01.00'de polis beni aradı, dükkanımın soyulduğunu söylediler. Evden dükkanıma geldim. Camı kırarak içeri girmişler. Burada bulunan veresiye defterini yakmışlar. Kimin ne veresiye malzeme götürdüğü, isimleri, hepsi bu defterde vardı. Bunları hatırlamadığım için paramı tahsil edemiyorum. Defterde isimleri bulunan duyarlı müşterilerimin bana yardımcı olmalarını istiyorum" şeklinde konuştu.

BAKKALA GİREN HIRSIZ VERESİYE DEFTERİNİ YAKTI
BAKKALA GİREN HIRSIZ VERESİYE DEFTERİNİ YAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 12:08:02
Güncelleme :28 Mart 2010 Pazar 00:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?