2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

HTSO'da aylık toplantı

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası'nın (HTSO) aylık olağan meclis toplantısı yapıldı.

HTSO Binası'nda yapılan toplantıya Vali Muammer Türker, Oda Başkanı Ahmet Şen ve işadamları katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Vali Türker, böyle bir toplantıya katılmanın mutluluğu yaşadığını belirtti. Hakkari için yapılacak çok işi var olduğunu, gerek kendisinin ve gerekse HTSO'nun bu yükü tek başlarına kaldıramayacağı belirten Türker, sık sık bir araya gelerek bu yükü hep birlikte taşıyacaklarını söyledi. Türker,"Benim ne yapacağımı gösterecek sizlersiniz. Sizi ve sanayi odasını çok önemsiyorum. Devlet ve kamu görevlisi vatandaşın hizmetkarıdır. Hakkari Valiliği'ne atandığım zaman Cumhurbaşkanımız benimle görüşerek Hakkari ile ilgili dosyalarını ve düşüncelerini aktardı.

Başbakan önceki gün geldiği Van'da bana ilçeleri gezip gezmediğimi sordu. Bizzat Hakkari sorunlarını bilen bir Başbakanımız var. Buranın sorunlarını iyi bilen sizlerden de öneri istiyorum. Kapım ve telefonumuz herkese açıktır. Hükümetin Hakkari'nin kaderini değiştirecek mega projeleri var. Bu projeler Hakkari halkının ve esnafını canlandıracak ve kalkındırmasını sağlayacaktır. Bir diğer proje ise Yüksekova havaalanıdır. Ben sürekli Ulaştırma Bakanlığı ile iletişim içersindeyim. İnşallah 2011 yılında bitecektir. Sınırda olmamız kilit taşı anlamına geliyor. Bizim bundan yaralanmamız gerekiyor. Tabii ki hizmet için kabuğumuzu kırıp hizmet istemeyi bilmek lazımdır" dedi.

Vali Türker ayrıca kepenk kapatma olayına da değinerek "Kepenk kapatmayı hiçbir esnaf istemez. Geçen yıl içinde 28 gün esnafın bir yıllık kazancı kayıp oluyor" diye konuştu.

HTSO Başkanı Ahmet Şen ise, Hakkari'nin doğa yapısıyla birçok güzelliği olduğunu ancak bu güzelliklerden yaralanmadıklarını belirtti. Şen, "Yaklaşık 40 yıl önce üniversite Hakkari'de kurulmalı idi. Çünkü gelişen iller üniversitelerin açılmaları ile gelişmiştir. Hakkari'den eskiden komşu illere ve ülkelere hayvan ticareti yapılırdı. Şimdi komşu ülkelerden bize hayvan geliyor. Başbakanın bize sözü var. Hakkari-Van karayolu standartlara uygun yapılacakmış. Kış yaz turizmi için yatırım gerekmektedir. Vergi tahakkuk tahsilinde düşüşümüz var. Bu da gösteriyor ki esnafımız krizden çok etkilemiş. Bu da bölgede olayların çok olmasından ve sınır kapılarının açılmamasından kaynaklanıyor. Bizler hükümetin işsizlik, eğitim fakültesi, sınır kapılarının açılması ve havaalanı sorunlarının giderileceğinden umutluyuz. Barajların yapımına başlandığı zaman Hakkari'deki işsizlik yarıya inecektir. Türkiye de çok güzel şeyler oluyor. Bunlardan faydalanmak için sabırlı olmayız" şeklinde konuştu.

Toplantı, katılımcı iş adamlarının ise dilek ve temennilerini dile getirmeleri ile sona erdi

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 18:14:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?