4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

HTSO'dan kredi protekolü

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HTSO) ile Türkiye İş Bankası Anonim Şirketi arasında kredi protokolü imzalandı.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen protokol imza töreninde konuşan HTSO Başkanı Ahmet Şen, ülkenin değişik açılardan sıkıntılar içerisinde olduğunu, son günlerde yaşanan olayları göz önünde bulundurdukları zaman bunların hepsinin ekonomiyi etkilediğini söyledi. 2008 yılına girdiğimizden beri gerek siyasi, ekonomi ve gerekse de toplumsal değişik faktörlerin Türkiye'nin gündemini işgal ettiğini ve bunun da esnaflara büyük zarar verdiğini belirten Şen, "Esnafımız Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Hakkari'de de büyük sıkıntı içerisindedir. İnşallah biran önce ülke kendi gündemine döner ve ilk olarak en önemli sıkıntılardan biri olan ekonomik sıkıntılara el atar.

Esnaflarımız son yıllarda nakit sıkıntısı yaşamaktaydı. İşleri iyi gitmeyen esnafımız en azından bu şekilde nakit sorununu çözecektir. Üyelerimize düşük faizle kredi sağlayan bu protokolün hayırlı olmasını diler, Türkiye İş Bankası A.Ş. yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

Protokol ile ilgili açıklama yapan Türkiye İş Bankası Ticari Satış Direktörü Murat Önen ise, bankalarının kuruluşundan bugüne kadar, ticaretin ve sanayinin gelişimine kaynak sağlayıp ulusal kimliğini koruyan hissedar yapısı ile ülke ekonomisinin büyümesine önderlik ettiğini belirtti. Bu çerçevede kredi ve nakit yönetimi alanında atılmakta olan yeni adımların, Hakkari'nin ekonomik gelişimini destekleyeceğini dile getiren Önen, "İmzalanan protokol ile oda üyeleri özel koşullarla nakdi kredi kullanma imkanına sahip oldu" dedi.

Önen, üye firmaların muhtelif finansman ve nakit yönetimi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla imzalana protokoldeki kredilerle ilgili olarak "Küçük işletmeler YTL kredileri, orta ve uzun vadeli yatırım kredisi, ihracat döviz kredisi, faturalı alışveriş kredisi, iş yeri kredisi, ticari taşıt kredileri gibi krediler sağlanacaktır. Küçük işletmeler YTL kredilerinde işletme sermayesi ihtiyaçlarının finansmanını teminen kullandırılacak YTL kredilerin limiti üyenin ödeme gücü ve moralitesi değerlendirilerek azami 200 bin YTL olarak belirlenmiştir. Banka tarafından yapılan değerlendirme sonucunda kredi değerliliğini haiz olduğu tespit edilen üyeler lehine tahsis edilecek krediler, aylık esnek taksit ödemeli ticari kendi şeklinde ve azami 36 ay vadeli olarak kullandırılacaktır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Şen ile Türkiye İş Bankası Ticari Satış Direktörü Murat Önen ve Türkiye İş Bankası Hakkari Şube Müdürü Egemen Kaya arasında protokol imzalandı. İmza törenine bir grup HTSO Yönetim Kurulu üyesi olan esnaf da katıldı.

.
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 15:40:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?