5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

HÜ'de mezuniyet heyecanı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ'NDE MEZUNİYET TÖRENİ

Hakkari Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nda öğrenim gören 363 öğrenci düzenlenen törenle mezun oldu.

2009-2010 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Hakkari Meslek Yüksek Okulu ikinci mezunlarını verdi. 363 öğrencinin mezun olduğu Hakkari Üniversite Meslek Yüksek Okulu'nda tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Hakkari Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tahir Yaşar, Hakkari Meslek Yüksek Okulu'nun bugün aslında 21'nci mezunlarını verdiğini söyledi. 21 yıldır Hakkari Meslek Yüksek Okulu'nun Türkiye'nin yüksek öğrenimine hizmet vermekte olduğunu belirten Yaşar, "Bu eğitim ve öğretim sürecimizin bir kısmını Van'da gerçekleştirdik. 12 yıldır Hakkari'de bu işi yapıyoruz. Tabi bunun 10 yılını Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne bağlı olarak yaptık. Hakkari Meslek Yüksek Okulu ailesi olarak da bu yıl 2'nci mezunlarımızı veriyoruz. Hakkari Üniversitesi'nin kurulmasıyla birlikte sayın rektörümüzün çabaları ve rektör yardımcılarımızın da yardımlarıyla öğretim görevlisi konusunda büyük bir bolluğa kavuştuk. Çünkü biz Van'dan 21 öğretim üyesiyle biraya geldik, hatta zamanla sayımız 9 kişiye kadar düştü. Şu anda ise 34 öğretim üyesiyle bu işi götürüyoruz. Mezun olan öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Turan Alan ise, mezun olan öğrencilere seslenerek, "Aldığınız bu diploma işe girme vizenizdir. Çağımız bilgi çağıdır. Bilgi toplumu olmada hepiniz birer nefersiniz. O yüzden biz yeterince eğitim aldık, bu bize yeter demiyorsunuz. Yabancı dilinizi geliştirmeyi, lisans tamamlamayı ve lisansüstü eğitim yapmayı hedef edinmelisiniz. Hakkari yavaş yavaş bir üniversite kenti olmaya başlıyor. Ülkemizde yüksek öğretim devlet tarafından ücretsiz sunulan bir eğitimdir. Ancak başka ülkelerde bu eğitim parayla veriliyor. Siz mezun olan öğrenci arkadaşlarımı kutluyor, bundan sonra ki hayatınızda başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Hakkari Valisi Muammer Türker de, Hakkari'nin gözbebeği olmaya aday üniversitenin inşallah gelecek yıllarda kendi kampusunda 4 yıllık fakülte mezunları dahil bütün mezunlarını coşkulu törenlerle mezun edeceğini söyledi. O günlerinde yakında geleceğini belirten Vali Türker, "Fakat bugün için 21 yıldır geçmişi olan yüksek okulumuzun mezunlarıyla yetinmek durumundayız. Ancak onlarda bizim için çok önemli. Çünkü Hakkarimizin daha başka yüksek okulu yok. Bir tane yüksek okulumuz var. Sevgili öğrenciler eğitim ömür boyu devam edecek bir faaliyet. Sizlerde öğrendiklerinizi harmanlayarak başkalarına aktaracaksınız. Mezun olan arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Meslek Yüksek Okulu'nda mezun olan bölüm birincilerine Vali Muammer Türker ve beraberindekiler tarafından diplomaları verildi.

Programa Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Gürdal, daire amirleri, öğretim görevlileri, öğrenci ve velileri katıldı.

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ'NDE MEZUNİYET TÖRENİ
HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ'NDE MEZUNİYET TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 19:29:05
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 21:18:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?