4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

HÜ'de şenlik sevinci

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ 1. BAHAR ŞENLİĞİ

Hakkari Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Bahar Şenlikleri'ne katılan öğrenciler, canlı müzik eşliğinde halaylar çekip eğlendi.

Merzan Mahallesi'nde üniversite kampüsünde gerçekleştirilen şenliğe, öğretim üyeleri, veliler, öğrenciler katıldı.

Şenlikte tiyatro oyunu gösterisi yapıldı, yöresel ses sanatçıları ile Mezopotamya Kültür Merkezi'nde gelen ünlü ses sanatçısı Koma Çarnava'dan Hozan Serhat sahne aldı. Öğretim üyeleri ve öğrenciler canlı müzik eşliğinde halay çekerek doyasıya eğlendi. Öğrenciler, ilin kötü olaylarla değil, bu tür güzel etkinliklerle tanınması gerektiğini söyledi.

Karlı Sümbül Dağı'na karşı kurulan 2 ayrı kıl çadırda bazı öğrenciler süs eşyası satışa sunarken, bazıları ise alanda yoğrulan çiğ köfte, değişik gıda malzemeleri ile elektronik ve değişik süs eşyaları sergileyerek pazarlama fırsatı buldu. Şenlikler yarın Kırıkdağ köyü yakınlarında yapılacak doğa yürüyüşü ve pikniğin ardından sona erecek.

Üniversitede şenlik devam ederken, katılımcılar Irak sınırından Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na iniş yapan ve oradan mühimmat alarak tekrar dağların arasında sınıra doğru yönelen helikopterleri ilgiyle izlediler. Helikopter ve müzik seslerinin birbirine karıştığı şenlikte öğrenciler halay çekmeye devam etti.

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ 1. BAHAR ŞENLİĞİ
HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ 1. BAHAR ŞENLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 11:38:04
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 13:58:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?