4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

HÜ'de yarışma heyecanı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ'NDE TÜRK HALK MÜZİĞİ YARIŞMASI HEYECANI

Hakkari Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na bağlı Türk Halk Müziği topluluğu, Üniversitelerarası Türk Halk Müziği Koro ve Özel Dal Yarışması'na hazırlanıyor.

Nevşehir'de 7-8 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan yarışmada Hakkari Üniversitesi'ni temsil edecek olan öğrencilerin heyecanı bu yıl da devam ediyor. Konuyla ilgili İHA muhabirine bilgi veren Hakkari Üniversitesi müzik eğitmeni sanatçı Kemal Çiftçi, yarışmanın, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nce yürürlüğe konan "Türk Halk Müziği Yarışma Talimatı"na göre yapılacağı ifade etti. Çiftçi, bu yarışmada eserlerin düzen, yöresel icra-tavır-yorum ve bunun gibi özelliklerine önem verileceği belirterek "Yarışma için 12 öğrencimizi eğitiyoruz. Özel dal yarışmasında solo çalgı dalında 1 öğrencimiz, solo ses yarışması kırık hava 1, uzun hava dalında da 1 öğrencimiz yarışacaklardır. Dokuz kişilik müzisyen gurubu da kendilerine eşlik edecektir. Geçen yıl Kıbrıs'ta yapılan yarışmada Hakkari Üniversitesi olarak ilk dörde girerek derece almıştık. Hedefimiz bu yıl da yine dereceye girmektir" dedi.

Yarışmaya katılacak olan öğrenciler ise, her gün müzik eğitmeni Kemal Çiftçi tarafından 3 saat çalıştıklarını belirttiler.

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ'NDE TÜRK HALK MÜZİĞİ YARIŞMASI HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2011 Pazartesi 14:23:00
Güncelleme :29 Mart 2011 Salı 16:40:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?