2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Hüzünlü kitap tanıtımı

Hakkarili gazeteci şair Hakan Taş, yazdığı 'Hüznün Gözyaşları' isimli şiir kitabının tanıtımında hem ağladı hem ağlattı.
Hakan Taş'ın, iş adamı Sadrettin Güvener'in katkılarıyla çıkarttığı 111 sayfalık 'Hüznün Gözyaşları' isimli kitabının tanıtımı dün akşam saatlerinde Atatürk Kültür Merkezi Salonu'nda yapıldı. Hakan Taş'ın özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende daha sonra sahne alan Hakkarili ses sanatçıları Fuat Taş ve Ulvi Temirağa okudukları birbirinden güzel şarkılarla davetlilere müzik ziyafeti verdi. Daha sonra törende bir konuşma yapan gazeteci şair Hakan Taş, aşka dair yaşananları ve kentte polis ile göstericiler arasında çıkan olayları şiire dökerek kitabında yer verdiğini söyledi. İçindeki duyguları yazdığı şiir kitabında belirttiğini dile getiren Taş, aşkın çeşitlere ayrıldığını belirti. Bunlardan bir tanesinin yasak aşk olduğunu ifade eden Taş, en zor yaşanan aşkın yasak aşk olduğunu belirtti.


Taş, yaptığı konuşmanın ardından çıkardığı kitabından değişik şiirler okudu. Taş, bir süre önce ilde göstericiler ile polis arasında çıkan olayları da ele aldığı 'Sakın Büyüme Kızım' ile kanser hastalığına yakalanan kızı Gamze için yazdığı 'Önce Babayım Sonra Gazeteci' isimli şiirlerini de davetlilerle paylaştı. Taş, özellikle kanser hastalığına yakalanan kızına yazdığı duygulu şiiri okumasıyla birlikte gözyaşlarına boğularak hem ağladı hem ağlattı. Ses sanatçılarından Umut Temirağa'nın 'Xane' (Hane) isimli Kürtçe uzun hava ile Taş'ın okuduğu şiire eşlik etmesiyle birlikte duygulu anların yaşandığı gecede, Taş'ın yanı sıra ailesi ve salondaki bazı davetliler de gözyaşlarına boğularak hüngür hüngür ağladı.
Gece Hakan Taş'ın okuduğu hüzünlü şiir dinletisi ve kitap tanıtımının yapılmasıyla son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 17:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?