4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

İçme suyu şebekeleri dondu

Hakkari'de, etkili olan aşırı soğuklardan dolayı donan içme suyu şebekeleri pürmüz yardımıyla ısıtılarak çözülmeye çalışılıyor. 

Son günlerde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle halen 507 köy ve mezranın yolu ulaşıma kapalı bulunduğu Hakkari'de, çok sayıda içme suyu şebekesi de dondu. Vatandaşlar, bir yanda içme suyu ihtiyacını halkın ortak kullandığı çeşmelerde karşılamaya çalışırken, bir yanda da pürmüzlerin yardımıyla donan boruları ısıtarak buzları çözmeye çalışıyor. 

Belediye İş Merkezi'nde bulunan Mars restoran sahibi Yüksel Şahin, donan içme suyu şebekesini pürmüzlerin yardımıyla ısıtarak çözmeye çalışıyor. Binanın 1. katından itibaren boruları ısıtarak işyerinin bulunduğu 5. kata kadar donan boruları çözmeye çalıştığını kaydeden Şahin, aşırı soğuklar yüzünden iş yapamaz hale geldiklerini belirtti. 

Hakkari Belediye Başkan Vekili İsa Bor, şehrin değişik mahallelerindeki içme suyu şebekelerinin donduğunu belirterek, ekiplerin donan şebekeleri yeniden çözmek için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. 

Hakkari Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri ise, hava sıcaklığının gece eksi 12, gündüzleri ise eksi 6 santigrat dereceye kadar düştüğünü kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2007 Cumartesi 18:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?