2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

İçme suyu sıkıntısı devam ediyor

Hakkari'nin Mezran Mahallesi sakinleri 5 gündür içme suyu sıkıntısı çekiyorlar.


İçme suları akmayan mahalle sakinleri, ellerine aldıkları bidonlarla Sülük Gölet'ine akın ettiler. Yaklaşık 5 gündür verilen bir saatlik suyun ardından kesinti yapıldığını belirten mahalle sakinleri, bölgede başka su kaynağının bulunmadığından büyük sıkıntılar çektiklerini kaydettiler. Ellerine aldıkları bidonlarla lağım sularının dahi karıştığı Sülük Gölet'inin başına gelen mahalle sakinleri uygulamayı protesto ettiler. Sularının olmadığı için birkaç günden beri banyo dahi yapamadıklarını ifade eden mahalle sakinleri, sorunun çözümü için ilgili kurumu göreve çağırdılar.


Mahallelerine gelen içme suyu hattından başka mahallelere su verildiğini iddia eden Fidan Er isimli bayan ise "Yaklaşık 5 bin nüfusu bulunan mahallemize 5 günden beri içme suyu verilmiyor. Mahalle halkı bu yüzden günlerdir huzursuzdur. Biz de insanız ve insan gibi yaşamak istiyoruz. Bu sorunun biran önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.


Belediye Başkanlığı Su İşleri Müdürlüğü yetkilileri ise, mahallenin 11 gündür susuz olduğunu, Otluca köy yolunda bulunan Kopsi mevkiinde yapılacak ve bir ay içerisinde tamamlanması planlanan bin tonluk bir depo sayesinde sorunun giderileceğini belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 18:33:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?