4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

İddialar doğru mu?

Hakkari'nin Yüksekova İlçe Belediye Başkanı M. Salih Yıldız'ın evinin günlerdir kimliği belirsiz kişilerce takip edildiği ve ev hakkında bilgi toplandığı iddia edildi. 

Yüksekova Belediye Başkan Vekili Naif Öztekin, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 120 bin nüfuslu bir ilçenin belediye başkanın evinin takip edilip fiziki durumu hakkında bilgi toplanmasının art niyetli kişilerin işi olduğunu savundu. Bu kişilerin kimlikleri hakkında şüpheli oldukları söyleyen Öztekin, "Yüksekova Belediye Başkanı Yıldız'ın, başına gelebilecek en ufak bir olayı kabul etmeyeceğini Yüksekova halkı olarak şimdiden söylüyoruz" dedi. 

Başkan Yıldız'ın eşi Şükriye Yıldız ise günlerdir evlerinin takip altında olduğunu doğrulayarak, "Eğer güvenlik güçleri ise gelip aramalarını yapsınlar. Ancak bu kişilerin art niyetli insanlar olduğunu düşünüyoruz. Beyaz araçla gelen dört kişinin yoldan geçenlerden ev hakkında bilgi istemesi gariptir. Evin kaç giriş çıkışı olduğunu, eve girip çıkanların kim olduklarını soran şahısların, 'Niye soruyorsunuz' diyenlere de hakaret ettiklerini öğrendik. Bu tür senaryoları daha önceden de gördük. Bu nedenle araç ve plakasını da baz alarak Yüksekova Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 17:52:56
Güncelleme :16 Ekim 2008 Perşembe 17:56:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?