3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

İhale iptal edildi eğitim durdu!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde taşımalı sistem için yapılan araç ihalesinin ikinci defa iptal edilmesi sonucu çevre köylerdeki yaklaşık 2 bin öğrenci bugün okula gidemedi.

Eğitim öğretim yılı başında yapılan öğrenci taşıma ihalesi, Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından eksik evrak olduğu gerekçesi ile iptal edilmesi üzerine bir süre önce ikinci bir ihale yapılmıştı.

Ancak bu ihale de Kaymakam Mehmet Ünal tarafından 'Rekabet koşulları oluşmadığı' gerekçesi ile iptal edilince servis sürücüleri öğrencileri taşımamaya başladı. 2 Bin 400 öğrencinin taşımalı sistem ile okula taşındığı Yüksekova ilçe merkezine bağlı köylerde bugün sessizlik vardı. Çoğu boş olan sınıflarda öğretmenler öğrencilerini, veli ve öğrenciler de evleri önünde servisleri beklediler .

Kaymakam Mehmet Ünal, yeni ihalenin önümüzdeki perşembe günü yapılacağını belirtirken, ihaleyi kazanan araç sahipleri ise "Kaymakam bize daha da ucuz taşıyacaksınız diyerek iptal etti" dediler. Veliler ise öğrencilerini mağdur edildiğini, anlaşmazlığa bir an önce çözüm bulunmasını istediler

Halis Yanar adlı veli ve servis sürücüsü, Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle bir durum yaşanmadığını belirterek "İhaleler sık sık iptal edilince olan öğrencilere oluyor. Tek ricamız bu öğrencilerin hakkının kimseye yedirilmemesi ve bir an önce çocukların okula başlaması için gerekli işlemlerin yapılmasıdır" şeklinde konuştu.

Bir başka sürücü Necat Yiğit ise "Günlerdir taşıma ihalesi iptal edilmesine rağmen mağdur olmasınlar diye çocukları taşıdık. Artık tek litre yakıt parası kalmadığı için öğrencileri taşıyamıyoruz. Zaten şu ana kadar olan paramızı da alamadık" dedi.

Penci Yıldız isimli sürücü de "Konu çözülünceye kadar öğrenci taşımayacağız. Artık bu çocuklar üzerinde kimse rant sağlamaya çalışmasın" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 12:55:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?