4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

İl Koordinasyon toplantısı yapıldı

Hakkari'de 2008 yılı 3. dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.
Valilik toplantı salonunda Hakkari Vali Yardımcısı Abdülkadir Duran başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda yatırım programları ele alındı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Abdülkadir Duran, bu tür toplantıları yapmalarının amacının ildeki kamu kurum ve kuruluşların yaptığı hizmet ve yatırımların koordinesini sağlamak olduğunu belirtti. Bu toplantının yılda 4 ayda bir 3 defa yapıldığını belirten Duran, 2008 yılı yatırım programında il genelinde 460 kamu yatırımı projesi yer aldığını söyledi. Uygulanmakta olan projelerin toplam değerinin 1 milyar 148 milyon 22 YTL olduğunu belirten Vali Yardımcısı Abdülkadir Duran, "Bu projeler için tahsis edilen ödenek miktarı 85 milyon 950 bin YTL'dir. Dönem içerisinde bu ödeneğin 48 milyon 915 bin YTL'si kısmen kullanılmıştır. 

Nakdi gerçekleşme oranı yüzde 57'ye tekabül etmektedir. 2008 yatırım programında enerji, tarım, ulaştırma, sağlık ve eğitim sektörüne ağırlık verilmiştir. Bu kapsamda yıl içerisinde ilimizin kalkınması açısından önemi taşıyan projelerden dilimli baraj projesinin yüzde 49, ulaştırma sektöründe yüzde 50, sağlık sektöründe yüzde 84 fiziki gerçekleştirme sağlanmıştır. Karayolları Bölge Müdürlüğümüzce yürütülen projeler ve bölünmüş yollar, İl Özel İdaresi katkısını da tamamladığımızda ilimiz ulaşımında büyük rahatlama sağlanacaktır. Projelerin gerçekleşmesinde karşılaşılan başlıca sorunlar her zaman olduğu gibi ödenek yetersizliğidir. Kalifiyeli personel ve araç gereç eksikliği. Projelerin ödenek miktarlarının artırılması ve kurumlarımızın ilave ödenek taleplerinin karşılanması ile kamu yatırımlarının daha kısa sürede tamamlanabileceği düşünülmektedir. 

Projeler hakkında açıklamalarda bulunmak ve projelerin gerçekleşmesinde meydana gelen sorunlara yönelik görüş ve önerilerini sunmak üzere il koordinasyon kurulumuzun değerli temsilcilerini bilgi vermek üzere davet ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Vali Yardımcısı Abdülkadir Duran'ın yaptığı konuşmanın ardından toplantıya katılan kamu kurum ve kuruluş temsilcileri sırasıyla söz alarak, projelerin gerçekleşmesinde meydana gelen sorunlara yönelik görüş ve önerilerde bulundular. 

Toplantıya Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli ile İl Koordinasyon Kurulu temsilcilerinden oluşan kamu kurum ve kuruluş amirleri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 16:14:14
Güncelleme :31 Ekim 2008 Cuma 16:20:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?