27
Temmuz
2024
Cumartesi
HAKKARİ

İlginç hırsızlık şehri karanlığa gömdü

Hakkari’de TEDAŞ’a ait trafo binasındaki ara geçiş baralarını çalmaya çalışan 3 gençten 1’i elektrik akımına kapılarak yaralanırken, şehir merkezi de bir süre elektriksiz kaldı.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Biçer Mahallesi Tekser Konutları civarında bulunan TEDAŞ’a ait trafo binasına giren gençler, bakır olan ara geçiş baralarını çalmaya çalıştı.

Bu sırada gençlerden biri elektrik akımına kapılınca acılar içerisinde kıvranarak bağırıp yardım istemeye başladı. Elektriklerin de kesilmesi üzerine gencin yardım çığlıklarını duyan çevredeki vatandaşlar, durumu hemen polis ve TEDAŞ ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen TEDAŞ yetkilileri, güvenlik güçleriyle birlikte yerde acılar içerisinde kıvranan genci binadan çıkartarak 112 Acil Servisi ambulansı ile Devlet Hastanesi’ne kaldırırken, panikleyerek binadan kaçamayan 2 kişiyi ise ifadeleri alınmak üzere gözaltına aldı.

Polisler trafo binasında incelemelerde bulunarak tutanak tutarken, TEDAŞ ekipleri ise yerlerinden sökülen ara geçiş baralarını onararak şehre yeniden enerji verdi. Devlet Hastanesi’ne kaldırılan gencin, Cerrahi Servisi’nde tedavi altına alındığı, sağlık durumunun ise iyi olduğu belirtildi.

TEDAŞ Müdürü İsmail Özdemir, binaya giren gençlerin şehrin enerjisini sağlayan trafoya bağlı ara geçiş baralarını sökerek çalmaya çalıştıklarını belirtti.

Baraları söktükleri sırada bir gencin elektrik akımına kapıldığını belirten Özdemir, "Geçiş baraları bakır olduğu için çalınarak satılıyor. Yaklaşık 4 ay önce ise İran’dan alınan enerjiyi taşıyan nakil hatlarında meydana gelen arızaları fırsat bilen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler Dağgöl Mahallesi Kalealtı’nda bulunan trafo binamıza girerek yine ara geçiş baralarını çalıp 2 bin nüfusu 1.5 gün karanlıkta bırakmıştı.

Hırsızlarla başa çıkmakta zorlanıyoruz. Vatandaşlar, tehlikeli olmasına rağmen binaya girerek hırsızlık yapıyorlar" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 21:12:22
Güncelleme :14 Haziran 2005 Salı 13:04:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?