4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

İlk defa görme engelliler sınıfı açıldı

Hakkari'de ilk defa bir okulun bünyesinde görme engelliler sınıfı açıldı.
Merzan Mahallesi Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'nda açılan sınıfla görme engelli öğrencilerin başka illere gitmeden Hakkari'de eğitim görmeleri sağlandığı belirtildi. 6 öğrencinin kayıtlı olduğu okulda hava muhalefeti nedeniyle sadece 2 öğrencinin eğitimini sürdürebildiği belirtildi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın, Merkez Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'nda bir süre önce açılan görme engelliler sınıfında verilen eğitimle kabartma yazı kullanarak (Braille) okuma yazma, matematik, müzik, hayat bilgisi derslerinin yanı sıra baston kullanarak bağımsız hareket becerilerinin kazandırılması ve okulda eğitim gören diğer öğrencilerle aynı ortamda eğitim görerek kaynaşmalarının sağlaması amaçlandığını söyledi. 

Aydın, "Görme Engelliler Okulu en yakın olarak Adana ve Erzurum da bulunmaktadır. Tabii ki bu çocuklarımızın oraya gitip eğitim görmeleri oldukça zordur. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'nda görme engelliler için Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) katkıları ile sınıf faaliyete sokuldu. Burada 7 yaş gurubundaki birinci sınıf öğrencilerimiz eğitim görüyor.Görme engellilerin yapabileceği işler ve meslekler arasında avukatlık, müzisyenlik, sosyal, fen matematik, edebiyat yabancı dil öğretmenlikleri, ekonomi, sosyoloji, psikoloji dallarında uzmanlık, tercümanlık, bilgisayar operatörlüğü ve programcılığı, sekreterlik ve telefon santralciliği, radyo televizyon ve gazetecilik meslekleri bulunmaktadır" dedi.
Açılan okulda eğitim gören görme engelli çocuklardan Vedat Öztaş ile Nazlıcan Armut ise, öğretmenlerinin kendilerine çok iyi baktığını belirterek, okumanın mutluluğu ve sevinci içerisinde olduklarını söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 16:50:04
Güncelleme :26 Aralık 2008 Cuma 16:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?