2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

İlk domuz gribi aşısı başhekime

HAKKARİ DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMİ, DOMUZ GRİBİ AŞISI OLDU

Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ali Güneş ve 10 sağlık personeli, domuz gribi aşısı oldu.

Aşıların Türkiye'ye gelen ilk partisinden alınan numunelerin Hıfzısıhha Laboratuvarları'ndaki ön ve son kontrollerinin 28 Ekim Çarşamba günü tamamlanıp illere dağıtılmasıyla birlikte, Türkiye genelinde olduğu gibi Hakkari'deki sağlık çalışanları domuz gribi aşısı oldu.

Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ali Güneş ve Ses Hakkari Şubesi Başkanı Musa Bor, enfeksiyon hastalıkları bölümünde basın mensuplarının huzurunda domuz gribi aşısı oldu. Başhekim Güneş, aşılama çalışmalarına ilk olarak sabah saatlerinde Sağlık Bakanlığı'nın, öğle saatlerinde ise kendilerinin başladığını belirtti. Şu ana kadar ulaştıkları 10 personele domuz gribi aşısı yaptırdıklarını anlatan Güneş, "Bu aşılamaların mutlaka yapılması gerekir. Ülkemizin bilimsel kurumları ve Dünya Sağlık Örgütü

de bu aşının yapılması gerektiğini vurguluyor. Bu gribal enfeksiyon hızlı yayılan bir enfeksiyon olduğu için çok fazla kişiye bulaşma özelliğine sahip. Özellikle risk grubundaki çocuklar ve yetişkinlerin aşılanması gerekiyor" dedi.

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Dr. Kemal Avşar ise, referans aldıkları noktalardan birinin Dünya Sağlık Örgütü olduğunu belirtti. Avşar, "Dünya Sağlık Örgütü'nün en son yayınladığı bilgilere göre, özelikle yurt dışında ülkemizde görülenden çok daha fazla vaka görülüyor. Sağlık Bakanlığı'nın erken aşı yapması ise hayati önem taşıyor" şeklinde konuştu.

Ses Hakkari Şubesi Başkanı Musa Bor ise, Ses Bilim Kurumu'nca bu konuda yapılan bir araştırmada, sağlık çalışanları ve emekçilerinin bu aşıları yaptırması gerektiği yönünde görüş bildirildiğini vurguladı.

HAKKARİ DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMİ, DOMUZ GRİBİ AŞISI OLDU
HAKKARİ DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMİ, DOMUZ GRİBİ AŞISI OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 18:00:04
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 18:46:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?