2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

İlk göz ünitesi açıldı

Hakkari Devlet Hastanesi'nde, son teknoloji cihazlar kullanılarak oluşturulan ve 500 bin lira harcanan ilk göz ünitesi basın mensuplarına tanıtıldı.


Göz Hastalıkları Uz. Opr. Dr. Seher Sarıtepe, hastanede hizmete giren göz ünitesi bölümünde bulunan projeksiyon cihazı, göz muayene mikroskobu, gözlük camı ölçme cihazı, çocuk görme kusuru ölçme cihazı, gözlük derecesi ölçme cihazı, göz tansiyonu ölçme cihazı, göz ultrason cihazı ve göz fako cerrahisi cihazı basın mensuplarına tek tek tanıttı. Yeni cihazlarla hastalara daha iyi hizmet verildiğini belirten Dr. Sarıtepe "Daha önce bu cihazlar yoktu. Mevcut eski biyomikroskobimiz bile çalışmıyordu. Sadece acil hastalara bakabiliyorduk. Diğer hastaları ise çoğunlukla il dışına sevk etmek zorunda kalıyorduk. Artık il dışı sevklere gerek kalmadığı için hastaları kendimiz muayene ediyoruz. Daha ameliyatlara başlamadık. Çok yakında katarak ameliyatlarına başlayacağız" dedi.

İL VE İLÇELERDE 80 UZMAN HEKİM VAR
İl Sağlık Müdürü Dr. Turhan Sulhan ise, şuanda Hakkari Devlet Hastanesi'nde 45, Yüksekova Devlet Hastanesi'nde 27, Şemdinli Devlet Hastanesi'nde 5, Çukurca'da ise 1 olmak üzere toplam il genelinde 80'a yakın uzman hekim bulunduğunu belirtti. Dr. Sulhan, "Hakkari'de bu sayı görülmüş bir sayı değil açıkçası. Bundan sonra bu sayının altına düşülmeyecek. Çünkü her dönem arkadaşlar geliyorlar ve fedakarca çalışıyorlar. Biz de gerek gelen arkadaşları teknik donanım cihaz anlamındaki eksikliklerini gidererek mesleklerini iyi icra etme noktasında, gerekse de daha önce burada vatandaşlara sunulmayan hizmetleri burada sunalım diye gereksiz yere boş yere insanlara il dışına sevk etmeyelim diye çalışmalarımız oluyor. Son zamanlarda bilindiği gibi sevk oranlarımız ciddi manada azaldı. Bu tür desteklerle daha da azalıyor. Yeni alınan cihazlarla 1 ay içerisinde doktorlarımız türlü göz ameliyatını artık yapabilecekler. Şuanda 2 göz hastalıkları uzmanımız olup bu durum büyük bir rahatlık ve avantaj sağlıyor" şeklinde konuştu

VATANDAŞLARIMIZ İL DIŞI SEVKLERDEN KURTULDU
Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ali Güneş ise, yeni yapılan hastanede daha önce de kardiyoloji ünitesini açtıklarını hatırlattı. Şimdi de uzman doktorların yardımı ile göz ünitesini hizmete geçirdikleri anlatan Dr. Güneş, "Daha önce göz hastalarının yüzde 80'i muayene için il dışına gidiyorlardı. Şuanda çok nadiren il dışına hasta gönderiyoruz. Hasta sayımızda bayağı bir düşüş oldu. Daha önce 100 hasta bize geliyorsa bunun yüzde 80'nini sevk etmek zorunda kalıyorduk, çünkü cihazımız yoktu. Şuanda il dışına hafta bir iki hasta ancak gönderebiliyoruz. Bazı hastalarımızı il dışına ameliyat içinde gönderiyorduk. İnşallah bundan sonra ameliyat malzemelerimizdin tamamı da gelince ameliyatlara başlanacak. Bundan sonra bu yönde yapılan sevklere de son vereceğiz. Yeni hedefimizde yeni doğan yoğun bakım ünitesi var. Temmuz ayının 15'inde ihalesini yapacağız. Bir ay içerisinde inşallah bu üniteyi de hizmete açacağız. Emar bölümü içinde hazırlıklarımız bitti ve ihalesini yapacağız. Hastanemize eksik olan emarı da getirerek vatandaşlarımıza güzel hizmetler vereceğiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 19:50:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?