4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

İlk hacı adayı kafilesi yolcu edildi

Hakkari'de 170 kişiden oluşan ilk hacı adayı kafilesi, İl Müftülüğü tarafından düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı. 

Öğle saatlerinde Şehir Stadyumu'nda düzenlenen uğurlama törenine, Hakkari Vali Yardımcısı Abdül Kadir Duran, İl Müftüsü M. Ali Öztürkçü ile hacı adayları ve yakınları katıldı. Konuşma ve duaların ardından Vali Yardımcısı Abdül Kadir Duran, Müftü M. Ali Öztürkçü ve vatandaşlar hacı adayları ile vedalaşarak otobüs ve özel araçları ile uğurladı. 

Hakkari Müftüsü M. Ali Öztürkçü, bu yıl hacca gitmek üzere kurumlarına 2 bin 700'ün üzerinde vatandaşın müracaatta bulunduğunu belirterek, kendilerinin de il kontenjanları miktarınca yapılan kurada isimleri çıkan adayları hacca uğurladıklarını belirtti. Öztürkçü, "İl kontenjanı gereği bu yıl ancak 285 hacı adayımızı kutsal topraklara gönderebiliyoruz. İnşallah ileriki zaman veya yıllarda biriken bütün hacı adaylarımızı kutsal topraklara gönderme imkanı buluruz. Geçen yıla oranla bu yıl kutsal topraklara gidecek hacı adaylarımızın sayısı biraz daha az. Bugün uğurladığımız 170 hacı adayımızın içerisinde 80'a yakın bayan var. Biz hacılarımızı uğurlamadan önce kendilerine yönelik sürekli periyodik olarak seminerler verdik. Onlara orada milletimizi, memleketimizi, vatanımızı temsil ettiklerini, bu hususta çok dikkatli olmaları gerektiğini, bilhassa insan hakları ve hukukuna riayet etmeleri tavsiyesinde bulunduk. Ayrıca hacı adaylarımıza yol boyunca refakat edecek olan din görevlilerimiz, adaylarımıza haccın farzları ve sünnetleriyle ilgili gereken bilgileri verecekler. Hacı adaylarımız inşallah huzur içerisinde ibadetlerini yerine getirerek memleketlerine geri döneceklerdir. Bu hacı adaylarımız Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gönderdiği adaylarımız idi. Bugün uğurladığımız hacı adaylarımız Van'daki kafileye katılarak oradan da uçakla Medine'ye gidecekler. Geriye kalan 115 hacı adayımızı ise ileriki günlerde belirlenecek tarihte kutsal topraklara uğurlanacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 18:11:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?